Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idénykezdő tornáról és folytatásáról

Idénykezdő tornáról és folytatásáról Sport

Az új szezon kezdetén a Sepsi-Sic kosárlabdacsapata a hétvégén megrendezendő kétnapos Sepsi Kupa keretében mutatja be a rajongóknak az új csapatot.

Hirdetés
Hirdetés

Intenzív kéthetes munkán vannak túl, és mindenki alig várja, hogy bizonyítson, az önbizalommal is rendben van a csapat – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Arénában tartott Zorán Mikes vezetőedző, Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány, Pásztor István, a Sepsi-Sic kosárlabda-szakosztályának vezetője, valamint Magyar Bianka, a TFSE edzője, illetve játékosa, Tyaunna Marshall, aki 2015 és 2018 között a szentgyörgyi csapatot erősítette.

Egyértelmű, egyszerű célokat tűzött maga elé Zorán Mikes edző, amint azt elmondta a sajtótájékoztatón: a nemzeti topban szeretnének maradni, játszani a Román Kupáért és Belgrádban kvalifikálódni az Európai Ligába. Ha az egészség megmarad és kis szerencse is társul hozzá, jó szezonja lesz a fennállása 10. évét ünnepelő Sepsi-Sicnek, vélekedett az edző. A Sepsi Kupában a játékosoknak alkalmuk lesz megmutatni legjobb arcukat, ezúttal pedig – 14 hónapos távollét, illetve gyerekszülési szabadság után – Gödri-Părău Annemarie csapatkapitány is velük lesz, akinek bár megfordult a fejében, hogy abbahagyja a játékot, úgy gondolta, még tud eredményeket felmutatni. Visszatértét örömmel üdvözölte Zoran Mikes. Mint elmondta, Anne sikereivel mindig is jó arca, képviselője volt a csapatnak. Ugyanakkor megkérte a szurkolókat, tartsanak ki kedvencük mellett, mert az nagyon sokat számít a csapatnak. És talán akad olyan is, aki elkíséri őket Belgrádba, a Liga selejtezőjére is, ahol a szerb Zvezda és a görög Olimpiakosz ellen játszanak majd. Mint az az edző szavaiból kitűnt, kellő nyugalommal és felkészülten néznek a játékok elé.

A hétvégén a szurkolóknak kosárünnep lesz – állította Pásztor István, aki szerint most teljesen rendben van a Sepsi-Sic csapat a játékosok létszámát, tudását, ambícióit illetően. A Sepsi Kupán a magyarországi TFSE, a Besiktas és az Alexandria csapatával mérkőznek, a kupa első mérkőzésére pénteken 16.30-kor kerül sor, amikor is a TFSE-MTK lép pályára az Alexandria ellen, 19.30-kor a Sepsi-Sic a Besiktas ellen, szombaton pedig 14 órakor a kis döntőn, majd 17 órakor a nagydöntőn izgulhatnak a szurkolók, ha minden jól megy, két magyar csapatnak, ahogy azt Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője is megfogalmazta. Kis csapatbemutató is lesz a mérkőzésük előtt, egyébként pedig a Sepsi Kupa minden játékát ingyen élvezhetik a kosárlabdarajongók.

Fotó: Miska Brigitta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük