Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A falusi gyermekfocit ösztönzik

A Román Labdarúgó-szövetség „Grow” névvel jelzett utánpótlás-nevelési, fejlesztési ügyosztálya idén is meghirdette a Falukupát (Cupa Satelor) az U13-as korcsoportú (2010. január 1. után születettek) vidéki lány- és fiúcsapatoknak. A területi szakasz megszervezése a megyei labdarúgó egyesületekre hárul. A feltétel az, hogy minden megyében legalább 8 benevező csapat legyen. A jelentkezések határideje viszonylag rövid, mert 2022. október 15-ig a megyei fociegyesületeknek be kell küldeniük a bukaresti szakszövetséghez a nevezési adatlapokat. A megyei szakasz elvileg 2022. szeptember 15. és 2023. március 15. között zajlik, a mérkőzések valószínűleg október 15. után kezdődhetnek. A megyei falusi U13-as bajnokságok legjobbjai a regionális döntőkbe jutnak, ezek időszaka 2023. március 29. – május 10. Háromszék itt is a közép-fejlesztési régió megyéivel (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Fehér) szerepel egy csoportban. A nyolc régió győztesei kerülnek az országos szakaszra, amelynek rendezési időszaka 2023. május 17–31. A 8 csapat két csoportban körmérkőzést játszik, az első helyezettek jutnak döntőbe. (bl)

A magyar jégkorong májusa

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) ismertette a jövő év májusi férfi elit (A-csoport) világbajnokság menetrendjét. A vb házigazdái: Finnország és Lettország (Tampere és Riga). A magyar nemzeti csapat Dániával, az Amerikai Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, Finnországgal, Németországgal és Ausztriával mérkőzik. A bennmaradáshoz legalább egy mérkőzést meg kell nyerni, és lehet, hogy nem is elég. A 16 tagú elit mezőny másik csoportja: Kanada, Csehország, Szlovákia, Svájc, Norvégia, Szlovénia, Lettország, Kazahsztán.

A magyar válogatott a budapesti Divízió IA világbajnokságon (B-csoport) vívta ki a feljutást, a romániai válogatott ugyanott kiesett a harmadik vonalba. A magyar férfiválogatott másfél évtized alatt harmadszor szerepelhet a világ legjobbjai között. A magyar női csapat tavaly feljutott, idén bent maradt az élvonalban. A különbség annyi, hogy a női elit vb 10 tagú. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük