Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy csapat bent maradt, egynek selejteznie kell

Négy csapat bent maradt, egynek selejteznie kell Sport

Az elmúlt hétvégén Beszterce és Moinești adott otthont 2021–2022-es B-osztályos asztalitenisz-bajnokság visszavágó-sorozatának, amelyben öt háromszéki csapat is érdekelt volt. A legjobb eredményt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK kettes számú együttese érte el, miután a második helyen zárta a pontvadászatot.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1-es csoportban érdekelt Baróti VSK II-es csapat akárcsak az odavágó-sorozatot, úgy a visszavágót is győzelem nélkül zárta, ami azt jelenti, hogy az utolsó, hetedik helyen fejezte be a küzdelemsorozatot, a folytatásban pedig selejtezőt kell vívnia a Bukaresti OK Klub I. együttesével a harmadosztályban való maradásért.

A 2-es csoportban három Kovászna megyei alakulat küzdött a pontkért, a legjobb eredmény pedig a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK II-es csapatának nevéhez (Finna Gábor, Canea-Kocsis András, Kovács Kristóf, Kerekes Barnabás) kapcsolódik. A céhes városi gárda négy győzelemmel és két vereséggel a harmadik lett a visszavágón, összesítésben pedig a csoportgyőztes Székelyudvarhelyi ISK II. mögött végzett. A megyeszékhelyi Sepsi ISK ötvenszázalékos teljesítménnyel – 3 győzelem mellett 3 vereség – rukkolt elő a hétvégi tornán, aminek köszönhetően mind a visszavágó-sorozatban, mind a bajnokságban negyedik lett. A Baróti VSK I. az utolsó helyről várta a pontvadászat második felét, s bár elvesztette minden meccsét, jobb játszmaarányának köszönhetően megelőzte a Bukaresti OK Klub I-et, és összesítésben a fővárosi gárda előtt végzett. A csoport három háromszéki rangadója közül kettőt a Nagy Mózes SK és egyet megyeszékhelyi együttes pingpongozói nyertek meg.

A 4-es csoportban a Nagy Mózes SK I. negyedik helyről várta a tavaszi idényt, amit öt diadallal, valamint két vereséggel a harmadik helyen zárt, a bajnokságot viszont a negyedikként fejezte be.

A végeredmény: 1-es csoport: 1. Kudzsiri Metalurgistul 22 pont, 2. Buzăui MSK 20, 3. Konstancai Farul 20, 4. Székelyudvarhelyi SZACK 19, 5. Moinești 18, 6. Bukaresti ACTT 15, 7. Baróti VSK II. 12. 2-es csoport: 1. Székelyudvarhelyi ISK II. 24 pont, 2. Nagy Mózes SK II. 21, 3. Somuz Fălticeni 21, 4. Sepsi ISK 18, 5. Galaci Activ 16, 6. Baróti VSK I. 13, 7. Bukaresti OK Klub I. 13. 4-es csoport: 1. Craiovai MSK 28 pont, 2. Giurgiui Duna MSK 25, 3. Ardex Botoșani 23, 4. Nagy Mózes SK I. 23, 5. FC Argeș 21, 6. Székelyudvarhelyi ISK IV. 18, 7. Bukaresti Ok Klub II. 16, 8. Craiovai CSU II. 14.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük