Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gondok a bukaresti sztárcsapatnál

Játékosuralom, tekintélyhiány, amatörizmus, stratégiahiány, túlzott költségvetés, fegyelem és koncentráció hiánya – sorolja a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának gondjait a Prosport bukaresti portál elemzése, amely szerint hiába rendeződtek a román főváros tulajdonában levő csapat pénzügyei, most súlyos szakmai és vezetői válsággal küzd a klub.

Hirdetés
Hirdetés

A román bajnokságban 15 forduló után négypontos hátrányban van a listavezető Rapiddal szemben, pedig a bukaresti vasutasklub feleannyi pénzből (mintegy 2 millió euróból) gazdálkodik, mint a CSM. A Bajnokok Ligában pedig csupán 5. lett csoportjában, így a minden évben minimális célként kitűzött Final Four messzinek tűnik. A bajnoki cím pedig a Beszterce elleni 23–23-as hazai döntetlen után már elúszott – állítja Radu Voina korábbi világbajnok játékos és a női válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Az előző évvel ellentétben a Bukaresti Főpolgármesteri Hivatal időben utalja a pénzt a klub számlájára, tehát nem késnek a fizetések. A Prosport elemzése szerint a gondok inkább a klub vezetési struktúrájában keresendők, a szakosztálynál olyan munkakörök nincsenek betöltve, mint a sportigazgató, a sajtófőnök, az erőnléti edző vagy a sportpszichológus. Emiatt szinte mindent Adrian Vasile edző intéz, az edzőterem takarításától kezdve a játékosok szerződtetéséig – mivel a kézilabda-szakosztály vezetésében rajta kívül senki sem beszél angolul.

A Prosport belső információkra épülő cikke nyolc pontban sorolja fel a klubon belüli problémákat, mint például azt, hogy a csaknem 4 millió eurós költségvetésű klubnál a játékosoknak haza kell vinniük kimosni a felszerelést. A csapatnak emellett nincs saját csarnoka, edzésekre és mérkőzésekre a sportminisztérium tulajdonában levő Sala Polivalentát bérli. Szakmai oldalon elsősorban a jövőkép hiánya miatt van elégedetlenség a játékosok körében, a következő szezonra például még nincs szerződtetett kapusa a CSM-nek.

A Prosport szerint a klub és az őt pénzelő román főváros vezetése szokatlanul türelmes az edzővel és a csapattal szemben. Korábban egy Beszterce elleni hazai döntetlen vagy a BL-csoport ötödik helye biztosan edzőváltáshoz vezetett volna, most viszont Adrian Vasile az úr a klubnál. Mivel bírja a csapatkapitány, Cristina Neagu bizalmát, nyugalom van a csapaton belül, ráadásul egy éve a válogatott vezetését is rábízták, ami megosztja a figyelmét és idejét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük