Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyot küzdött, de nem jutott az elődöntőbe a KSE

Nagyot küzdött, de nem jutott az elődöntőbe a KSE Sport

A női kosárlabdabajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán három negyeden át egyenlő ellenfele volt a Konstancai MSK-nak, ám az utolsó tíz percben a tengerpartiak behúzták a győzelmet, így ők az elődöntőben, míg a céhes városiak az 5–8. helyekért harcolnak tovább.

Hirdetés
Hirdetés

Mitrovic hármasával kezdett a KSE, és bár az MSK Wilson kihagyott ziccerét követően magához ragadta a vezetést (3–5), a házigazdák Kozman, Corda és Wilson kosaraival ismét a maguk javára billentették a mérleg nyelvét (10–7) és ki sem engedték többé kezükből a vezetést, Mitrovic újabb hármasával és négypontos előnnyel zárva a negyedet.

A játék ott folytatódott, ahol két perccel korábban abbamaradt, Corda hárompontosával hat hosszra húzott el a kézdi alakulat, ám ekkor a konstancaiak kezdtek felzárkózni, és a csapatok egypontos MSK-vezetésnél mentek pihenőre.

Corda hármasa adta meg a felütést a második félidőhöz, és a harmadik negyedben ment az adok–kapok, a csapatok felváltva vették át a vezetést, ám egyikük sem tudott meglógni.

Az utolsó játékrészben a konstancaiak rákapcsoltak, a házigazdáktól Biszak számára öt személyi hiba miatt három perccel hamarabb véget ért a mérkőzés és a konstancaiak előnye tizenkét pontra nőtt másfél perccel a játék vége előtt. A 18 pontot jegyző Wilson négy pontot még lefaragott a hátrányból, így a mérkőzés a konstancaiak 8 pontos győzelmével ért véget. Múlt szerdán a párharca első mérkőzésen a tengerparton az MSK 84–54-re győzte le a KSE-t, így megszerezte az elődöntőbe jutást biztosító két győzelmet.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Kézdivásárhelyi SE – Konstancai MSK 64–72 (20–16, 15–20, 16–15, 13–21)

A KSE pontszerzői: Wilson 18, Corda 16 (3 hárompontos), Mitrovic 12 (4), Hawks 7, Biszak 4, Kozman 5 (1) Bara-Németh 2. Játszott még Domokos.

Fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük