Hirdetés
Hirdetés

Ökobiciklit készíthetnek az óvodások, de kerékpáros felvonulásra is várják őket

Ökobiciklit készíthetnek az óvodások, de kerékpáros felvonulásra is várják őket Kovászna megye

Újrahasznosítható anyagokból „ökobicikli” készítésére és kerékpáros felvonulásra hívja a háromszéki óvodásokat a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napköziotthon.

Hirdetés
Hirdetés

Az ötletes tevékenységet, mely tulajdonképpen egy verseny, Kiss Imre főtanfelügyelő ajánlotta figyelmünkbe kiemelve, hogy a környezettudatos életmódra való nevelés legfontosabb szereplői az ovisok, hisz ők lesznek a jövő felnőttjei.

A Zöld út kerékpárral elnevezésű projekt első része egy kreativitást és kézügyességet igénylő vetélkedő, mely során a benevező óvodai csoportok egy „ökobiciklit” kell készítsenek újrahasznosítható anyagokból. A pályamunkákra nincs méretbeli korlátozás, és nincs meghatározva az sem, hogy milyen újrahasznosítható anyagból kell készüljenek. Csupán annyi a kikötés, hogy egy óvónő legfeljebb két pályaművel nevezhet.

Ezeket kérik címkékkel ellátni, amelyeken szerepeljen a gyermek kereszt- és vezetékneve, a csoport, az oktatási egység, az óvónő(k) neve, telefonszáma és e-mail-címe. Az alkotásokat április 20-ig kell postázni, vagy személyesen eljuttatni a következő címre: Csipkerózsika Napköziotthon, Rózsák utca 3. szám, Kézdivásárhely, 525 400. Az alkotásokat elbírálják, majd kiállítják és díjazzák április 27-én, amikorra egy kerékpáros felvonulást is szerveznek.

A részt venni szándékozó óvodáknak április 7-ig alá kell írjanak egy partnerségi megállapodást a szervező óvodával, és ki kell tölteniük egy nevezési lapot, amit a megyei tanfelügyelőség honlapján a versenyek címszó alatt megtalálható. Ezeket kitöltve a fenti időpontig kell elküldeni a gasparedit78@yahoo.com e-mail-címre. Minden korosztályban első, második és harmadik díjat, valamint a Csipkerózsika Napköziotthon Facebook-oldalán zajló online szavazás alapján népszerűségi díjat osztanak ki. 

A kerékpáros felvonuláson való részvételt is jelezni kell ugyancsak április 7-ig. Az elképzelés az, hogy minden gyermek a saját kerékpárjával tesz egy kört az óvodában, a közlekedési tanpályán.

Mint ismeretes tavaly októberben közlekedési tanpályát adtak át a Csipkerózsika Napköziotthon udvarán. A pálya a helyi részvételi költségvetés egyik pályázataként valósult meg. 

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások