Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy kosárlabda Sepsiszentgyörgyön

Nagy kosárlabda Sepsiszentgyörgyön Sport

Voltak itt még jó kosárlabda csapatok, de a ma esti ellenfelünkhöz foghatót nem mindennap lehet látni Európának ebben a felében – állapította meg Rusz István. A Sepsi SIC menedzsere szerint az Euroliga-győztes, kétszeres Eurokupa-győztes isztambuli Galatasaray minden bizonnyal az egyik legjobb sportcsapat, amely valaha is megfordult Háromszéken. Ez, mondjuk, egyáltalán nem teszi könnyebbé csapatunk célkitűzését, amely szerint itthon nem szabad pontot veszteni. A meccs 19 órakor kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés

Az Eurokupa idei kiadásának második körében Sepsiszentgyörgyre látogató török sztárcsapat az első fordulóban sima 74-55-re verte a svéd Lulea BBK-t, míg a Sepsi SIC, egy megnyerhető mérkőzésen, 72-67-re veszített Lengyelországban, a Bydgoszcz otthonában. 

– Nem szívesen beszélek arról, ami már megvolt, de – ha már kérdi – el kell mondanom, hogy nagy lehetőséget hagytunk ki, hogy idegenben szerezzünk pontot, mert ha ki akarsz jutni a csoportból, akkor nem biztos, hogy elég az, hogy itthon minden meccset megnyersz. A mérkőzés elején nagyon gyengén játszottunk, és a második félidőben beerősítettünk ugyan, de húszpontos előnyt nagyon nehéz ezen a szinten ledolgozni – válaszolt a Székely Hírmondó kérdésére Zoran Mikes.

A Sepsi SIC vezetőedzője „nagy meccsnek” minősítette a ma esti mérkőzést, nem csak a csapat és klub tekintetében, hanem a nézők szempontjából is, hisz egy valóban európai szintű együttes látogat az Arénába.

– Mi ennek is úgy megyünk neki, mint minden más meccsnek: fizikailag, mentálisan, taktikailag minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy győzzünk. Egy kemény ellenfél érkezik, amely már számos mérkőzést megnyert az igen erős török bajnokságban, de tudjuk, hogy sérülésekkel bajlódnak, és megpróbáljuk ezt a magunk javára kihasználni. Arra számítunk, hogy tele lesz az Aréna, és hogy a szurkolók, akárcsak más alkalommal is, beszállnak a hatodik játékosnak, mi mindenesetre élni próbálunk lehetőségeinkkel – nyilatkozta Zoran Mikes.

A bydgoszczi mérkőzésen nagy formában játszó Andra Mandache azt mondta: nagy lehetőség egy ilyen csapat ellen játszani.

– Mi eltekintünk az ellenfél nevétől, hisz minden meccs egyenlőről indul, és azt gondolom, hogy van esélyünk, főleg egy ilyen csarnokban, ilyen szurkolók előtt, akik – elismerem – nagyon megleptek, hogy Lengyelországba is elkísértek – ez legalábbis szokatlan a román női kosárlabdában – mondta Mandache. 

Rusz István szintén részvételre buzdított, hisz – mint mondta – nem mindennap fordulnak elő szerény városunkban többszörös Eurokupa-, mi több Euroliga-győztes csapatok, teletűzdelve a nemrég Európa-bajnoki ezüstérmet szerző török válogatott és WNBA sztárjaival. Kosárlabda jó hírét viszi a városnak – szögezte le Rusz.

Elmondta: a bérletek érvényesek, egy jegy 15 lejbe kerül, 18 év alatt továbbra is ingyenes a belépés. Buszok 18 órakor és 18 óra 15 perckor indulnak a Szemerja-negyedi végállomásról, és az 1-es járat vonalán, az állomást érintve jönnek az Arénához.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük