Felhívás!

Őrtüzekkel mozgósítsunk!

Közös imára hívjuk október utolsó vasárnapján a nagyvilág keresztény magyar gyülekezeteit. Október 27-én a templomainkban imádkozzunk Székelyföld autonómiájáért, és azért az egységes és rendíthetetlen hitért, hogy képesek leszünk kivívni Székelyföld területi autonómiáját.

Ez az év a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított polgári kezdeményezés éve is. 2020. május 7-éig egymillió aláírást kell összegyűjtenünk az Európai Unió legkevesebb hét országából a kezdeményezés sikeréért. Ez a sikeres aláírásgyűjtés alapozhatja meg a nemzeti régiók európai együttműködését egy új hullámot adva az etnoregionális mozgalmaknak. Azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unióban jogszabály biztosítsa a nemzeti, etnikai, nyelvi sajátosságokkal rendelkező régiók védelmét, és hogy ezek a térségek külön is pályázhassanak a megmaradásukhoz szükséges fejlesztési forrásokra. Székelyföld Autonómiájának Napja egyben egy lehetőség, hogy új lendületet vegyen az aláírások gyűjtése, hogy több tízezerre, százezerre emeljük a székelyföldi támogatók számát.

A közös imádkozást október 27-én, vasárnap 17.30-kor kövesse a lármafák, őrtüzek fellobbanása Székelyföld minden településén. Ennek érdekében azzal a kéréssel fordulunk az egyházi gyülekezetekhez, a helyi önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy a fent jelzett időpontban lármafák, máglyák, fáklyák, gyertyák ezreivel tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját.

Ismételten megerősítjük: tudatosítani kell a fiatal nemzedékben, hogy a székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy. Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

Izsák Balázs, az SZNT elnöke

PS. Vasárnap Magyarország több településén is tartanak szolidaritási rendezvényt. A Székelyföldért Társaság Budapesten, a Hősök terére várja azokat, akik támogatják a székelyautonómia-törekvéseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.