Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az év első KSE sikere

Megvan az év első KSE sikere Sport

Sima, 60–44 (16–20, 17–3, 10–4, 17–17) arányú győzelemmel kezdte az évet a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely a Nemzeti Liga Sárga csoportjának 3. fordulójában, szombaton a listavezető Nagyváradot lépte le a céhes városi sportcsarnokban. Mobley és Debreczi is dupla-duplázott a mérkőzésen, amelynek két negyedében a vendégek mindössze hét pontot bírtak dobni összesen…

Hirdetés
Hirdetés

Bölöni Noémi kétpontosa indította a találkozót, amire rögtön válaszoltak a vendégek, Tierney Pfirman révén. Felváltva ment az adok-kapok, mígnem Kayla Mobley öt pontjával 12–8-ra elhúzott a KSE. Igen ám, de a váradiak elkezdték szórni a triplákat, és átvették a vezetést. Holinka-Miklós Hanna állította be az első tíz perc eredményét (16–20).

A KSE számára kedvezően indult a második negyed, ugyanis a vendégek közel öt percen át képtelenek voltak gyűrűbe találni, így Mobley, Debreczi és Danalache nyolc pontjának köszönhetően átvették a vezetést (24–20). Közel két perces kosárcsend következett, miután Beronja megtörte a vendégek negatív sorozatát, de hiába, szünetig további egy egységet bírtak szerezni. Ljubomir Kolarevic tanítványai köszönték szépen a lehetőséget, és tízpontos előnnyel vonultak pihenőre (33–23).

Kihagyott helyzetekkel indult a harmadik etap, mindkét oldalon sok hibát vétettek a játékosok. Több mint három percet kellett arra várni, hogy Mobley duplája beessen. Közel öt percet kellett várni arra, hogy Nagyvárad betaláljon, Pfirman egymásután négy pontot jegyzett, ennyi volt a nagyon gyengén célzó vendégek összmérlege a harmadik tíz percben. Eközben Mobley zsinórban hatot vágott kosárba, a kék-fehérek így már 43–27-re vezettek.

Hirdetés
Hirdetés

A záró szakasz első két percében sem született találat, majd rákapcsoltak a kézdiek, akik 20 ponttal is vezettek, végül Croitoru és Chiorean állította be a 60–44-es végeredményt. Győzelmével a KSE megszakította két mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját, ugyanakkor véget vetett a Bihar megyeiek hat meccse tartó veretlenségének.

Ez volt a két csapat szezonbeli ötödik összecsapása (3 a bajnokságban, 2 a kupában), a KSE negyedik alkalommal bizonyult jobbnak a váradiaknál. A találkozó legeredményesebb játékosa a 29/6 pontot és 17 lepattanót jegyző amerikai Kayla Mobley volt, de szintén dupla-dupla teljesítményt nyújtott Debreczi Iringó is (12 pont, 12 lepattanó). A KSE többi pontszerzője: Holinka-Miklós 7, Bölöni 4, Csurulya 3, Danalache 3, Czimbalmos 2.

A Sárga csoport többi eredménye: Bukaresti Agronomia – Rapid Bukarest 60–69. Az állás: 1. Nagyvárad 25 ponttal (11 győzelem/4 vereség), 2. Rapid 23 (9/6), 3. Marosvásárhely 23 (9/5), 4. KSE 19 (5/9), 5. Alexandria 16 (2/12), 6. Agronomia 16 (2/12). A KSE szombaton a Rapid otthonába látogat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük