Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiütéses Sepsi–SIC-győzelem

Kiütéses Sepsi–SIC-győzelem Sport

Elképesztő magabiztossággal tarolta le Târgoviște csapatát a címvédő Sepsi–SIC szombaton, 90–54 (24–18, 19–13, 29–9, 18–14) arányú zakót mérve rá a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 4. fordulójában. A zöld-fehérek az idényben harmadszor, fennállásuk óta pedig összességében 18. alkalommal fektették két vállra a Dâmbovița megyeieket.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzés első perceiben jobbára csak kóstolgatták egymást a felek, a vendégek egyszer jutottak vezetéshez Porshe Poole hárompontosa révén, azonban nem sokáig örvendezhettek, mivel a zöld-fehérek magukhoz ragadták a kezdeményezést. A vendégek a 9. percben még egyenlíteni tudtak 18-nál az ex-szentgyörgyi Kilin Tünde triplájával, viszont erre Angelika Slamová, Ioana Ghizilă és Kristina Higgins válaszolt, a szentgyörgyi csapat pedig a folytatásban nem engedte ki a kezéből az irányítást (24–18).

A vendégek a második felvonás elején közel négy percig nem találtak a gyűrűbe, míg a másik oldalon a hazaiak könnyedén értékesítették a kosarakat, a festékben nem sok esélyt adtva ellenfelüknek, Higgins majd minden alkalommal lehűtötte az ellenfél kevésbé tapasztalt magas emberei kedélyét. Târgoviște némiképp lefaragott 14 pontos hátrányából, kilenc pontra megközelítette a hazaiakat, akik viszont nem hagyták magukat, Anca Șipoș utolsó másodpercben értékesített hárompontosával 12 ponttal vezettek a szünetben (43–31).

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik játékrészben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, a zöld-fehérek támadójátékára nem volt ellenszere a mindössze kilenc pontot szerző vendégeknek. A házigazdák mindent mutatóban ellenfelük fölé kerekedtek: pontosabban céloztak, több lepattanót gyűjtöttek, több labdát szereztek és a kispadról pályára lépő játékosai is hatékonyabbak voltak. A zárószakasz előtt már 32 pontos volt a hazaiak fórja (72–40), akik az utolsó negyedben Demeter Nóra találatával már 41 pontra növelték előnyüket, de a mérkőzés végéig Stoenescu egy triplával, Alina Chivu pedig két büntetődobással faragott a tetemes hátrányból, de a lényegen ez semmit sem változtatott.

A címvédő továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, sorozatban tizenharmadszor győzött. Kristina Higgins tizedik alkalommal zárt dupla-duplával, ezúttal 13 pontja mellé 15 lepattanót gyűjtött, emellett pedig még öt zöld-fehér mezes játékos szerzett legalább tíz egységet.

Sepsi-SIC: Ghizilă 15/3, Solopova 12/6, Gödri-Părău 11/3, Whitted 12/3, Higgins 13. Cserék: Demeter 4, Ioachim, Mîrne-Nagy 2, Șipoș 6/3, Slamová 15/3, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Târgoviște: Kilin 5/3, Coker 10, Stoenescu 16/6, Poole 15/6, Vaida. Cserék: Tănase, Chivu 2, Cătinean, Cristea, Chiță 2, Popescu 4. Vezetőedző: Cătălin Tănase.

További eredmények: Brassói Olimpia – Konstancai Phoenix 74–60, Kolozsvári U – Aradi ICIM 74–70. A Piros csoport állása: 1. Sepsi-SIC 24 ponttal (13 győzelem/0 vereség), 2. Szatmárnémeti 22 (9/4), 3. Târgoviște 21 (7/7), 4. Brassó 21 (7/7), 5. Arad 17 (4/9), 6. Konstanca 15 (11/15), 7. Kolozsvár 15 (2/11).

A női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának következő, 5. fordulójában a zöld-fehérek szombaton az Aradi ICIM vendégeként lépnek pályára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük