Felhívás!

Megnyerte a Román Kupát a Sepsi OSK

Megnyerte a Román Kupát a Sepsi OSK Sport

Megnyerte a Román Kupát a Sepsi OSK labdarúgócsapata, ezzel kivívta annak a jogát, hogy részt vegyen a Konferencia-liga selejtezőjében.

A bukaresti Giulești Stadionban játszott csütörtök esti fináléban a gárda 2-1-re verte az FC Voluntari csapatát.

A Cristiano Bergodi olasz vezetőedző által felkészített csapat az első félidőben kétgólos vezetéshez jutott, és előnyét a második félidőben is megőrizte. Az OSK mindkét gólját Marius Stefanescu szerezte. A 22 éves középpályás háromszor juttatta a hálóba a labdát, de az első találatánál a játékvezető lest látott. A hosszabbítás perceiben egy szentgyörgyi öngóllal szépített a Voluntari.

Az OSK 11 évvel a megalakítása után az első trófeáját szerezte. A mérkőzés lefújása után a játékosok a magasba dobálták Diószegi László klubtulajdonost.

A kupadöntő alatt nemcsak a pályán, hanem a lelátókon is székelyföldi fölény mutatkozott. A közönség végig magyar nyelven biztatta a csapatot. Ehhez az is hozzájárult, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat különvonatot bérelt, hogy a szurkolók nagy számban utazhassanak Bukarestbe.

A székelyföldiek bukaresti ünneplését az is fokozta, hogy kupadöntő előtt a Giulești Stadionban az U19-es csapatok kupadöntőjét vívták. Ebben a korosztályban az AFK Csíkszereda nyerte el a trófeát, miután a döntőben a Sepsi OSK csapatát verte 1-0-ra.

(MTI, fotó: Facebook/Sepsi OSK)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások