Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Másodszor is bedarálta Aradot a Sepsi–SIC

Másodszor is bedarálta Aradot a Sepsi–SIC Sport

Újabb lépést tett a bajnoki döntő felé a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, miután zsinórban másodszor is magabiztosan legyőzte az Aradi ICIM-et a három nyert meccsig tartó elődöntő második felvonásán, tegnap este a Sepsi Arénában. Míg kedden 91–64 volt a különbség a két együttes között, úgy csütörtökön 85–68 arányban diadalmaskodtak a mieink.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzésen már az első negyedben hatpontos előnyt szerzett a Sepsi–SIC, az ICIM pedig próbált kapaszkodni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jobban játszottak az aradiak, mint az első meccsen. A harmadik játékrészt megint megnyomták Zoran Mikes lányai, így kétség sem férhetett ahhoz, hogy második meccsüket is behúzzák. Szépen helyt állt az ICIM, de az utolsó negyedben még tovább nyílt az olló.

A vendégek Mercea révén szerezték a meccs első pontjait, amire Higgins négy ponttal válaszolt, majd Gödri-Părău süllyesztett el egy triplát és Solopova is betalált, a zöld-fehérek a negyed derekán már 11–4-re vezettek. Mercea és Williams nem engedte leszakadni Aradot, de a hazai közönség által hajtott zöld-fehér mezesek 21–15-re hozták az első tíz percet.

A második negyedben 23–19-re felzárkóztak a vendégek, azonban Slamova és Pasic is távolról talált gyűrűbe, majd Gödri-Părău és Topuzovic kosaraival először vált kétszámjegyűvé a különbség a csapatok között (33–23). Az egymás után három triplát bedobó Solopova gondoskodott arról, hogy tovább nőjjön a szentgyörgyiek előnye, végül 12 pontos fórral vonulhattak pihenőre (47–35).

Szünet után rátaposott a gázra a bajnoki címtartó, laza 11–0-val indítottak a zöld-fehérek (58–35), majd 25 ponttal is vezettek, de a negyed végére kiengedtek, lehetőséget adva a vendégeknek a felzárkózásra (66–51). Ekkor már sejteni lehetett, hogy az utolsó negyed nem fog sok izgalmat tartogatni. Ez végül így is lett, s noha a vendégek küzdöttek, a papírformának megfelelően magabiztosan nyert a Sepsi–SIC.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, elődöntő, második mérkőzés: Sepsi–SIC – Aradi ICIM 85–68 (21–15, 26–20, 19–16, 19–17).

Sepsi–SIC: Gödri-Părău 12/3, Higgins 18 (11 lepattanó), Solopova 19/15, Demeter, Pasic 10/6. Cserék: Sipos 3/3, Mîrne-Nagy, Kovács, Slamova 11/6, Topuzovic 12/6.

Aradi ICIM: Fodor 11/3, Mercea 8/3, Lee 11, Ciotir 2, Dzombeta 7. Cserék: Ardelean 8/3, Williams 21.

A harmadik mérkőzést április 30-án, kedden 18.30-tól vívják Aradon. Bár kevéssé valószínű, de ha mégis szükség lenne egy negyedik összecsapásra is, azt május 5-én rendeznék a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük