„A guberálóknak is vannak jogaik”

„A guberálóknak is vannak jogaik” Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi olvasónk szerkesztőségünknek jelezte, hogy két helyi rendőr a városközpontban járőrözött, de a szemük sem rebbent, amikor mellettük horgas fémkampókkal felszerelt botokkal haladtak el – szemmel láthatóan guberálni készülő – személyek. Utánajártunk a panasznak.

– Olvastam a médiában, hogy mennyi bajt, kárt okoznak a szemétben guberálók, akik felfeszítik a kukákat, az ezeket körbezáró ketreceket rongálják, és a helyi illetékesek tehetetlenek, akárcsak a Tega Rt., aki csak a károkat jegyezi fel, és jelentgeti. Nos, a minap specifikus, fémkampós botokkal, zacskókban „felpakolva” szelték át a városközpontot a guberálók, a helyi rendőrök meg fittyet sem hánytak rájuk. Ez természetes? – fogalmazott a háborgó idős személy.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy nemzetiségtől függetlenül mindenkinek jogai vannak.

– Senkit nem állíthatunk meg, igazoltathatunk le csak azért, mert karó van a kezében. Természetesen mi is tudjuk, hogy kukázni mennek, de addig, amíg valaki nem követ el szabálysértést, nem lehet felelősségre vonni. Mondhatja a megállított személy például azt is, hogy meszelni akar a karóval… – fejtette ki Hadnagy.

A helyi rendőrség vezetője elmondta, hogy a Tega Rt. jelzésére az Állomás negyedben kísérik kiemelt figyelemmel a kukázókat, mivel itt jelentős károkat is okoznak egyesek.

– Bírságokat is kiállítottunk az említett helyszínen, de az a baj, hogy egyeseknek a kukázás megélhetést biztosít, a maradékokból állatokat nevelnek, így a bírság sem riasztja el, következőkor is guberálnak. Arról most nem is beszélve, hogy a bírságokat úgysem fizetik ki, esetleg ha sikerül, ledolgoztatják ezek értékét velük – összegezett Hadnagy, utalva arra, hogy próbálják visszaszorítani a jelenséget, de egyelőre szélmalomharcnak tűnik iparkodásuk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 26., 17:50
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ez aztan egy frappans valasz! Meghogy , a guberaloknak is vannak jogaik. Hat , ugy nez ki csak nekik vannak ! Nem erdemes oket buntetni , mert ugy sem tudjak kifizetni. Ki a hibas ezert? Nem lehet mar vegre moresre tanitani ezeket a jogaiktol duzzado egyeneket? Nekik kotelessegeik nincsenek , vagy tudomast sem akarnak venni ilyesmirol?Legyen mar vege ennek az aljas megkulonboztetesnek , a helyi rendorseg meg vegezze a dolgat , iramodjon egy ilyen palcaval lodorgo alak utan , hatha , megsem meszelni megy!

   • User
    Dátum: 2019. május 1., 22:34
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A helyi rendőrök rendörködnek,autóval sétálgatnak,lesik,hogy kit büntethetnek a tilosban gépkocsikkal megállokat. Fizetést jót kapnak,ez az ők teendőjük. Gyalog nem nekük való,hogy valaki gyanús személyt kövessenek….mert nem jártak detektív képzőbe,ugyebár….