Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Második hely Gyenesnek

Második hely Gyenesnek Sport

Pénteken véget ért a 43. Dakar-rali, ami második éve zajlott Szaúd-Arábiában. A tavalyi aranyérmes Gyenes Emánuel idén egy súlyos sérülés után, de összetettben jobb teljesítménnyel ismét dobogóra állhatott Dzsiddában. A szatmári motoros a Malle Moto kategóriában második lett.

Az Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel a nyári lábtörése, illetve műtétje után vállalkozott a világ legnehezebb, kéthetes terepralijára. A kategóriájában címvédő motoros célja ezúttal az volt, hogy sérülés nélkül teljesítse a közel 9000 kilométeres össztávot, és ha lehetőség van rá, ismét dobogóra álljon a szervizcsapat-kíséret nélküli Malle Moto kategóriában. Ez sikerült is, második lett. Az összetett táblázatban a 23. pozíciót sikerült megszereznie, ami összességében az ötödik legjobb eredménye: 2016-ban a 14., 2011-ben és 2017-ben a 17., 2015-ben pedig a 21. lett, 2018-ban pedig szintén a 23. pozícióban zárt a tabellán. Mint ismeretes, 2011-ben és 2015-ben a maraton kategóriát nyerte meg Mani, tavaly pedig az összetett táblázat 29. helyén zárva nyerte meg a Malle Moto kategóriát.

Hirdetés
Hirdetés

Sajnos az idei kiíráson is történt egy haláleset: a francia motoros Pierre Cherpin még január 10-én bukott óriásit, koponyatájéki sérülései végzetesnek bizonyultak. A Dakar-rali 1979 óta íródó történelmében Pierre Cherpin a sorozat 71. halottja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük