Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Leszaladta a maratont motiváció gyanánt

Leszaladta a maratont motiváció gyanánt Sport

Több mint két hónapja, hogy bezárták a sportlétesítményeket, edzőtermeket, felfüggesztették vagy törölték a sportági bajnokságokat, ezáltal pedig egy olyan időszakot élhettek meg a sportkedvelők, edzők és sportolók, amellyel ritkán találkozik az emberiség. Vass Hunor karateedző szerint a rendkívüli helyzet új kihívások elé állított mindenkit, és úgy véli, sportszakmai tekintetben egyaránt voltak pozitív és negatív hatásai mindennek.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztályának vezetője a rendkívüli állapotot követően arról tájékoztatott, az egyesület sportolóinak többnyire sikerült a szinten tartás, amely a napi online oktatásnak vagy az otthon végezhető edzéstervnek köszönhető. A kiadott feladatokat naponta mindenkinek végre kellett hajtania, a sportolók ezekről fényképes beszámolót is készítettek. Indítottak egy „Ma is edzettem” jeligés versenyt, amely beígért meglepetésért cserébe motiválta a sportolókat, hogy naponta eddzenek, és be is számoljanak róla. A jutalmat az kapja majd meg, aki a legtöbbet edzett ezen időszakban, viszont Vass Hunor úgy véli, mindannyian győztesek, mert kitartóan dolgoztak.

A megyeszékhelyi klub edzői fontosnak találják, hogy ne csak követeljenek, hanem példát mutatva beszámoljanak a napi edzéseikről, de az sem idegen tőlük, hogy az online tréningeket a gyerekekkel együtt végezzék. A karateedző napi futásokkal, edzésekkel teremtett versenyhelyzetet a csapatban, és a megszorítások időszakának utolsó napján, május 14-én teljesítette a maratoni távot, vagyis lefutott 42,195 kilométert. Az ötlet három héttel ezelőtt, az egyik futóedzés alkalmával született meg, azért, hogy amikor végéhez érkezik a kijárási tilalom, egy sajátos mérföldkővel jelezze, elkezdhetnek újra építkezni. Vass Hunor vallja, egy pedagógus, egy edző akkor követelhet jogosan, ha példaként szolgálja a közösséget, amelyet oktat, fejleszt.

„A továbbiakban napi irányított kültéri edzésekkel készülnek versenyzőink, természetesen a hatósági követelményeket betartva. Célunk, hogy a nyarat végigeddzük, amennyire a körülmények engedik, augusztusban lesz egy kilencnapos pihenője a versenyzőknek, ezt követően pedig az edzőtáborozások időszaka következik. Amint engedélyezik a teremben végezhető edzéseket, tervezzük a kis karatésaink csoportjának újraindítását is. Bízunk abban, hogy szeptembertől beindulhatnak a sportesemények is” – közölte a Sport-All Sport Club vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük