Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legjobb nyolc között az utánpótlás

Legjobb nyolc között az utánpótlás Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és megyeszékhelyi Sepsi ISK U15-ös lánycsapata is bejutott a korosztályos kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjébe, miután remekül teljesítettek a kiírás elődöntős sorozatában.

Az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgyön zárult az U15-ös lánykosárlabda-bajnokság elődöntője, az utolsó teremtornán hozták a kötelezőt a háromszéki kosarasok, mind az NMSK, mind a Sepsi ISK megnyerte mindkét meccsét.

A parádézó Nagy Mózes SK 81–68 arányban győzte le a Csíkszeredai VSK-t, illetve 79–33 arányban bizonyult jobbnak Gyergyószentmiklósnál. Ennek köszönhetően második helyről, a Bukaresti Olimpiával azonos pontszámmal jutottak tovább a döntő tornára.

A Sepsi ISK sem bízott semmit a véletlenre, 61–23-as vereséget mért Gyergyószentmiklósra, és 67–34-re iskolázta le Csíkszeredát, így csoport harmadikként foglalta el helyét az ország nyolc legjobb csapata között. Negyedikként Csíkszereda lépett tovább a döntő tornára, ahol rajtuk kívül Brassó, a Temesvári ISK, a Szászrégeni ISK és a Nagyváradi VSK küzd meg a bajnoki címért. A döntőtorna időpontja május 1–5., a rendezés jogáért Kézdivásárhely és Temesvár harcol, a szakági szövetség a napokban dönt ez ügyben.

Hirdetés
Hirdetés

Az NMSK döntős csapata (képünkön): Bándi Blanka, Kozman Kriszta, Tuchilus Kriszta, Marthi Kriszta, Bandi Fruzsina, Nagy Júlia, Demkó Hanna, Marosi Nóra, Menyhárt Zsanett, Oláh Zsanett, Pászka Melinda, Bara-Németh Beáta, Bács Judit, Szabó Barbara; edző: Farkas Alpár.

A Sepsi ISK döntős csapata: Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna, Székely Nikolett, Kádár Johanna, Balogh Antónia, Berekméri Boróka, Tunyogi Boróka, Mátyás Emese, Botos Petra, Szász Hanna Nóra, Szabó Dorka, Nemes Gréta; edző: Kovasch Norbert.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások