Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerb versenyen bizonyítottak

Szerb versenyen bizonyítottak Sport

Hétvégén a szerbiai Csacsakban rendezték meg a 20 országot felvonultató Golden Belt (Arany öv) elnevezésű rangos nemzetközi karateversenyt, amelynek egyik tétje a magyar válogatott vb-keretének kialakítása volt. A teljes magyar válogatott – köztük három székelyföldi sportoló – azért küzdött, hogy megragadja az utolsóelőtti esélyt, és ott lehessen az októberi, Santiago de Chilében megrendezendő korosztályos világbajnokságon.

A szerbiai versenyre a teljes magyar válogatott utazott ki, köztük a Sport-All SC három reménysége, Vitályos Eszter, Bartos Norbert és Csorba Ede, akik az MTK Budapest sportolói is egyben. A sepsiszentgyörgyi küldöttség számára sikeresnek bizonyult a verseny, Bartos Norbert biztosan kvalifikálta magát a világbajnokságra.

A balkáni hangulatban zajló versenynapot Vitályos Eszter (kadett, -47 kg) küzdelme nyitotta, aki első meccsén alulmaradt a későbbi győztes bosnyák ellenfelével szemben. Az Eszternek kijáró vigaszági szereplés elmaradt, mivel a szervezők, időhiányra hivatkozva csak rövidített vigaszágat alkalmaztak.

Bartos Norbert kategóriáját (kadett, +70 kg) az eredetileg betervezett 17 óra helyett már 13 órakor felsorakoztatták, így a fiatal sportolónak gyakorlatilag három perce volt arra, hogy átöltözzön, és bemelegítés nélkül megkezdje szereplését – számolt be a történésekről Vass Hunor edző.

Hirdetés
Hirdetés

A kedvezőtlen előjelek dacára Norbert magabiztosan nyerte meccseit bosnyák, szerb, majd montenegrói ellenfeleivel szemben. A döntőben szerb ellenfelével döntetlenre (2:2) végzett, de mivel riválisa szerezte az első pontot, így övé lett az első hely. A második hellyel Bartos újabb 2 pontot zsebelhetett be, így összesen 8 ponttal bekerült a keretbe, és készülhet az októberi WKF kadett, junior és U21-es vb-re.

Csorba Ede a juniorok -55 kg-os mezőnyében méretett meg, első két meccsét megnyerte, majd a döntőbe jutásért vívott párbajban állította meg őt bolgár ellenfele. A vigaszágon sajnos 0:1 arányban alulmaradt szerb versenytársával szemben, így az 5. helyen végzett.

– Eredményes szereplésével a nemzeti együttes – amely a közös nevezés miatt formailag klubnak számított Csacsakban – az első helyen végzett a csapatversenyben. Sportolóink soron következő versenye május 3–5. között a ciprusi Limassolban megrendezendő Youth League profi ligás szereplés lesz, ahol öt sportolónk lép majd pástra. Addig is folytatjuk a felkészülést, és hálásan köszönjük támogatóink segítségét (Orex, Mammut Copy, Sport Világ, Eniplast, Comert Ata, Maravet) – közölte Vass Hunor.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük