Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kint is és teremben is

Kint is és teremben is Sport

Kilenc korosztály székely csapatai vesznek részt azon a házibajnokságon, amelyet hétvégén indít el a Székelyföld Labdarúgó Akadémia. A cél, hogy a gyermekek hosszú idő után újra mérkőzéseket játszhassanak.

Tavaly november óta – az elitliga kivételével – nem vívhatott tétmérkőzést a gyermek és ifjúsági csapatok többsége. Ennek ellensúlyozására a Székelyföld Labdarúgó Akadémia saját bajnokságot kezdeményezett az alközponti rendszerben érdekelt alakulatok számára azzal a céllal, hogy az utánpótláskorú labdarúgók minél több meccset játszhassanak szervezett körülmények között. A járványügyi helyzetre való tekintettel a megmérettetésen csak a Székelyföld Labdarúgó Akadémia székelyföldi alközpontjai – köztük a sepsiszentgyörgyi, a kézdivásárhelyi és a baróti – vesznek részt.

Hirdetés
Hirdetés

A legkisebb korosztály az U7-es, a legnagyobb pedig az U15-ös lesz. Korosztályok szerint 11, 9 vagy kevesebb játékos alkot egy-egy csapatot, a mérkőzések pedig 2×40, 2×35 vagy 2×25 percesek lesznek. A 11 résztvevő alközpontot két értékcsoportra sorolták. Az első értékcsoportban Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót, Marosvásárhely, Székelyudvarhely és Csíkszereda, a második értékcsoportban pedig Nyárádszereda, Erdőszentgyörgy, Szováta és Gyergyószentmiklós, illetve az Alcsík-Felcsík válogatott szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük