Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Keretet hirdettek

Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három októberi mérkőzésre kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott keretét. A 23 mezőnyjátékosból és három kapusból álló keretben négy olyan futballista van, aki még nem lépett pályára a válogatottban: Kecskés Ákos, Babati Benjámin, Könyves Norbert, Szőke Adrián. Szalai Ádámmal kapcsolatban a múlt héten robbant a hír, hogy a Mainz vezetősége közölte vele, hogy nem számít a továbbiakban szolgálataira. Rossit az incidens nem tántorította el attól, hogy a 63-szoros válogatott játékost meghívja. A magyarok előbb jövő csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd három, illetve hat nappal később Szerbiában és Oroszországban lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában.

Keretet hirdetett a román labdarúgó-válogatott vezetőedzője, Mirel Rădoi is. A keretben ott található Mario Camora is, a Kolozsvári CFR hátvédje egy hónapja kapta meg az állampolgárságot, amennyiben pályára lép ő lesz az első honosított labdarúgó a nemzeti együttesben. Románia az Izland elleni pótselejtezőre (október 8.), majd a Norvégia (október 11.) és Ausztria (október 14.) elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül.

Hargita megyei rangadó

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elkészítette a labdarúgó Román-kupa 3. fordulójának párosításait, ezúttal is a földrajzi elhelyezkedés szerint sorolták párba a csapatokat. A kupa mezőnyéhez csatlakozott a II. ligában szereplő csapatok egy része, köztük az FK Csíkszereda. Ily módon Hargita megyei rangadót rendeznek, a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda egymás ellen küzd a továbbjutásért. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, a Hargita megyei párharcot október 6-án, kedden 14.30-tól rendezik Székelyudvarhelyen. Ebben a szakaszban egyetlen háromszéki csapat sincs a mezőnyben. Mint ismeretes, a Kézdivásárhelyi SE az első körben búcsúzott a sorozattól, miután hazai környezetben büntetőkkel 6–4-re kikapott a Brassói SR-től. Háromszék másik képviselője a tavalyi döntős, élvonalban érdekelt Sepsi OSK majd a későbbiekben kezdi menetelését a sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük