Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiegyenlítődött erőviszonyok

Kiegyenlítődött erőviszonyok Sport

A Román Kosárlabda-szövetség elkészítette a női kosárlabda Nemzeti Liga középdöntőjének programját. A keleti és nyugati csoport három-három legjobbja az A-csoportban folytatja, míg a többiek a B-csoportban mérkőznek meg oda- és visszavágós rendszerben. Az A-csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, míg a 3. és 6., valamint a 4. és 5. helyezettek a negyeddöntőben harcolnak a legjobb négy közé jutásért.

Mint ismeretes, a szakszövetség idén három szakaszban rendezi meg a női élvonalbeli bajnokságot. Az első szakaszban, a csapatok székhelyéül szolgáló városok földrajzi elhelyezkedésének függvényében nyugati és keleti csoportba sorolták az együtteseket. Az oda-vissza kör után a csoportok első három helyezettje jutott a középszakasz felsőházának számító A-csoportba, a többi hét együttes az alsóházban, vagyis a B-csoportba folytatja szereplését.

Így a címtartó Sepsi–SIC, a Szatmárnémeti VSK, az Aradi FCC Baschet, a CS Municipal Târgoviște, a Kolozsvári Universitatea és a Brassói Olimpia szerepel az A-csoportban, a B jelű szériába pedig a Kézdivásárhelyi SE, a Știința Phoenix Konstanca, a Marosvásárhelyi Sirius, az Agronomia Bukarest, a Rapid Bukarest, a Nagyváradi CSU Rookies és a CSM Alexandria kerül. Az A-csoport két legjobbja bejut a sorozat elődöntőjébe, míg a 3–6. és a 4–5. helyezettek megküzdenek a másik két elődöntős helyért. A B-csoportbeliek számára a hetedik hely megszerzése a tét.

A Sepsi–SIC szombaton Brassóban mérkőzik, majd 18-án idehaza fogadja a Kolozsvári Egyetem csapatát, ezt követően, 25-én utazik Târgoviștére. A Kézdivásárhelyi SE szünnapos lesz a szombati nyitókörben, Farkas Alpár tanítványai legközelebb január 18-án vívnak bajnokit, amikor a CSM Alexandriát fogadják, majd 22-én Nagyváradra látogatnak. A kiírás szerint a visszavágók február 8-án kezdődnek, és március 8-án kell rendezni a középszakasz utolsó csoportmeccseit.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC programja: 1. forduló (január 11.): Brassói Olimpia – Sepsi–SIC, 2. forduló (január 18.): Sepsi–SIC – Kolozsvári U, 3. forduló (január 25.): CSM Târgoviște – Sepsi–SIC, 4. forduló (február 1.): Sepsi–SIC – FCC Baschet Arad, 5. forduló (február 5.): Szatmárnémeti VSK – Sepsi–SIC, 6. forduló (február 8.): Sepsi–SIC – Brassói Olimpia, 7. forduló (február 22.): Kolozsvári U – Sepsi–SIC, 8. forduló (február 29.): Sepsi–SIC – CSM Târgoviște, 9. forduló 9 (március 4.): FCC Baschet Arad – Sepsi–SIC, 10. forduló (március 8.): Sepsi–SIC – Szatmárnémeti VSK.

A Kézdivásárhelyi SE programja: 1. forduló (január 11.) szabadnapos, 2. forduló (január 18.): KSE – Alexandria, 3. forduló (január 22.): Nagyváradi Rookies – KSE, 4. forduló (január 25.): KSE – Rapid Bukarest, 5. forduló (február 1.): Agronomia Bukarest – KSE, 6. forduló (február 5.): KSE – Marosvásárhelyi Sirius, 7. forduló (február 8.): Phoenix Știința Konstanca – KSE, 8. forduló (február 12.): szabadnapos, 9. forduló (február 19.): Alexandria – KSE, 10. forduló (február 22.): KSE – Nagyvárad, 11. forduló (február 26.) Rapid – KSE, 12. forduló (február 29.): KSE – Agronomia, 13. forduló (március 4.): Marosvásárhely – KSE, 14. forduló (március 8.): KSE – Konstanca.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük