Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyi siker Kolozsváron

Kézdivásárhelyi siker Kolozsváron Sport

Remek rajtjának köszönhetően megnyerte a Kolozsvári U elleni negyeddöntő első felvonását a Kézdivásárhelyi SE, és hárompontos előnyből várhatja a jövő januári visszavágót a női kosárlabda Román-kupában.

Hirdetés
Hirdetés

Már az első negyedben megalapozta a mérkőzés végkifejletét a villámrajtot vevő KSE. Mobley és társai magukhoz ragadták a kezdeményezést, hatékonyan támadtak, és sok hibára kényszerítették a kolozsváriakat, akik a múlt héten legyőzték őket a bajnokságban. Az első tízpercnyi játék végén 13 ponttal vezettek Farkas Alpár tanítványai (6–19), majd a folytatásban sem hagyták magukat, nagyszünetre 19–31 állt az eredményjelzőn. A jól triplázó céhes városiak egészen az utolsó játékrészig őrizték fórjukat (30–44), amikor a fásultságból feléledő hazaiak ledolgozták hátrányukat, beérni azonban nem tudták a KSE-t.

Női kosárlabda Román-kupa, negyeddöntő, első mérkőzés: Kolozsvári Universitatea – Kézdivásárhelyi SE 54–57 (6–19, 13–12, 11–13, 24–13). Kolozsvár, Horia Demian Sportcsarnok, mintegy 80 néző. Kolozsvár: Kilin 11/3, Fleser, M. King 12, Ford 9/3, B. Fota 12/6 (cserék: Uiuiu 7, Neagu 3, Stoica, Bölöni). KSE: Vega 15/12, Holinka-Miklós 15/9, Mobley 17, Debreczi 1, Czimbalmos 7/3 (cserék: Domokos 2, Danalache, Kozman, Tuchilus, Bándi).

A Sepsi–SIC december 23-án mérkőzik a kupában, akkorra halasztották ugyanis a Szatmárnémeti VSK elleni csúcsmeccset.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük