Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos vereséggel búcsúztak

Harmadik mérkőzését is elveszítette a középdöntőben a román női kézilabda-válogatott a világbajnokságon, szerdán délben tizenhét góllal kapott ki a házigazda Japántól, ezzel pont nélkül az utolsó helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés

A 2-es csoport két nyeretlen csapat találkozóján mindössze az utolsó hely elkerülése volt a tét. A húzóember, Cristina Neagu nélkül felálló románok egyszerűen tehetetlenek voltak a hazai rohamokkal szemben. Románia három vereséggel, pont nélkül a hatodik, utolsó helyen végzett a középdöntőben, összességében pedig a 12. helyen zárta a világbajnokságot. A vártnál gyengébb teljesítmény ellenére a román válogatott jövő tavasszal részt vesz az olimpiai selejtezőtornán, ahol az egyik csoportban a mostani vébé negyedik és ötödik helyezettjével, valamint Észak-Koreával küzd meg a tokiói ötkarikás játékokra való kvalifikációt jelentő első két helyért.

Svédország 26–23-ra kikapott Montenegrótól, ezért egyelőre nem dőlt el, hogy a magyar válogatott részt vehet-e az olimpiai selejtezőtornán. A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar csapat akkor jut ki a márciusi selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2–6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon. Ez az oroszoknak, a hollandoknak és a norvégoknak sikerült, a románoknak nem. Szerdán győzelemmel vagy döntetlennel a svédek kijuttathatták volna a magyarokat a selejtezőtornára, ám mivel kikaptak, ezt pénteken, a hetedik helyért sorra kerülő mérkőzésen tehetik meg a németek ellen. Amennyiben a svédek nyernek, a magyar csapat is kijut a selejtezőtornára, azonban, ha a németek végeznek a hetedik helyen, akkor a magyar válogatott biztosan nem lesz ott a 2020-as olimpián.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 12., 19:56
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Leszerepeltek,de valahol igazság született mert a bírók segítették a csoportjukból túljutni.Most kezdődhet a jajgatás ,hogy nem mehettek a Corona játékosai stb.hát ha ‘kezelték’ magukat…
    az oroszokat az Ol .ról tiltottak le.