Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két győzelmet kipipált a KSE

Két győzelmet kipipált a KSE Sport

Remekül alakult az év utolsó bajnoki tornája a háromszéki csapatok számára. Az elmúlt hétvégén ismét a Sepsi Aréna látta vendégül a női kosárlabda Nemzeti Liga mezőnyének egy részét, a megállíthatatlan Sepsi–SIC ezúttal is hozta a kötelezőt, míg a Kézdivásárhelyi SE első két győzelmének örülhetett a kiírásban – Alexandria és Konstanca bánta.

 

A sepsiszentgyörgyi buboréktorna első napján, szombaton délután a KSE indította a mérkőzések sorát, nem is akárhogyan, ugyanis a kézdivásárhelyi lányok hat vereség után megszerezték első győzelmüket az idei bajnokságban. A CSM Alexandria ellen jól kezdtek a céhes városiak, akik tíz percnyi játék után már nyolc ponttal vezettek (7–15). A folytatásban kisebb hullámvölgybe kerültek a kék-fehér mezesek, sok hiba tarkította a játékukat, lehetőséget adva az ellenfélnek a fordításra (30–24). Molnár Józsefnek nagyszünetben sikerült felráznia a lányokat, akik tízpontos hátrányból álltak fel (34–24), a harmadik szakasz végére sikerült felzárkózniuk egy pontra (45–44). Az utolsó tíz percben Mitchell vezetésével fordított a KSE és nyert 52–62 arányban.

Hirdetés
Hirdetés

A négyszeres bajnok Sepsi–SIC villámrajtot vett Konstanca ellen (13–0), a tengerpartiak csak öt perc elteltével tudtak először betalálni, a zöld-fehérek pedig nem kegyelmeztek, tovább szórták a kosarakat (25–9). A folytatásban fokozatosan őrölte fel ellenlábasát a szentgyörgyi bajnokcsapat, egyre nőtt a különbség a felek között (50–23). Szünet után ötven pont fölé duzzadt a Mikes-csapat előnye (81–29), így még az is belefért, hogy az utolsó negyedben alacsonyabb fokozatra kapcsoljanak a háromszékiek, akiknek ezúttal nem sikerült száz pontig eljutniuk, 99–43 arányban döngölték földbe ellenfelüket.

Vasárnap délután a KSE-n volt a sor, hogy összemérje erejét a konstancai alakulattal. A céhes városiak ezúttal is erőteljesen indítottak, Lénárt Paula és Chelsea Mitchell felváltva dobta a kosarakat, míg az ellenfélnek mindössze hatot „engedélyeztek” az első negyedben (19–6). A második tíz percben megpróbált felzárkózni a Phoenix, nagyszünetre le is faragta hátrányát 9 pontra (36–27). A folytatásban tovább keresték egymáson a fogást a felek, a KSE előnye hat pontra fogyatkozott, de a győzelme nem forgott veszélyben (46–40). Az utolsó negyedben kiütközött a kék-fehérek játékbeli fölénye, Lénárt Pauláék fokozatosan elléptek, végül pedig 59–47 arányban behúzták a meccset. Végig vezetve megérdemelt győzelmet aratott a KSE, megszerezve második sikerét a szezonban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 8. forduló: CSM Alexandria–Kézdivásárhelyi SE 52–62 (7–15, 23–9, 15–20, 7–18). KSE: Mitchell 28/3, Wilson 21, Czimbalmos 6, Lénárt P. 4, Debreczi 3. Cserék: Kozman, Domokos, Biszak, Bara-Németh. Edző: Molnár József.

Konstancai Phoenix CSU–Sepsi–SIC 43–99 (9–25, 14–25, 6–31, 14–18). Sepsi–SIC: Pasic 16, Mandache 14, Orbán 12, Gödri-Părău 11/3, Gardner 9. Cserék: Ruzickova 15, Pavlopoulou 9/3, Kelemen 8, Cătinean 5/3, Kovács. Edző: Zoran Mikes.

Kézdivásárhelyi SE–Konstancai Phoenix 59–47 (19–6, 17–21, 10–13, 13–7). KSE: Debreczi 5/3, Wilson 7, Mitchell 30/6, Lénárt P. 12, Czimbalmos. Cserék: Kozman 3/3, Domokos, Biszak 2, Bara-Németh.

A Sepsi–SIC–CSM Alexandria mérkőzés tegnapi lapzártánk után végződött. A női élvonalban háromhetes vakáció következik. Az odavágók utolsó tornáját jövő évben, a január 9–10-i hétvégén rendezik Târgoviștén, Sepsiszentgyörgyön és Konstancán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük