Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évzárás Bukarestben

Évzárás Bukarestben Sport

Az év utolsó mérkőzésére készül a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ma este a listavezető FCSB vendégeként zárja a 2020-as esztendőt. Mivel a bukaresti Nemzeti Arénában karbantartási munkálatokat végeznek, a találkozót a Román Labdarúgó Szövetség mogoșoaia-i központjában rendezik 20.30-tól.

 

A labdarúgó I. liga 15. fordulójában a Sepsi OSK utolsó mérkőzését játssza a 2020-as naptári évben, ma este a FCSB vendégeként szeretné növelni pontjai számát. A fővárosi alakulat kétpontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát, 11 győzelem mellett 3 vereség az őszi mérlege, ráadásul övék a pontvadászat legerősebb támadósora, az eddigi 14 találkozón 36 gólt jegyeztek. Ilyen tekintetben a Sepsi OSK sem áll rosszul, a 7 győzelmet, 5 döntetlent és 2 vereséget elkönyvelő, negyedik helyen álló sepsiszentgyörgyiek 23 alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját, ami a második legjobb a ligában.

Hirdetés
Hirdetés

– Talán felesleges hangsúlyoznom, milyen nehéz mérkőzés vár ránk az éllovas FCSB ellen, amely az őszi szezonban rátalált néhai önmagára, mintegy feledtetve az utóbbi évek sikertelenségét. Értékes, fiatal játékosok alkotják a csapatot, senkinek sem kell bemutatni őket, a bajnokság legerősebb támadó alakzatával rendelkeznek. Ugyanakkor úgy gondolom, az elmúlt időszakban mi is bebizonyítottuk, hogy számolni kell velünk a bajnokságban, bárkivel képesek vagyunk felvenni a harcot, éppen ezért szeretnénk győztesen zárni az év utolsó mérkőzését – nyilatkozta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakvezető nyílt mérkőzésre számít, amelyen bármilyen eredmény előfordulhat, mégis úgy véli, azé a csapaté lesz a győzelem, amely jobban akarja azt. Bízik benne, hogy igazságos, pártatlan bíráskodásban lesz részük, és a nyertes csak a pályán mutatott játék alapján dől el, utalva arra a keserű tapasztalatra, hogy a játékvezetők hajlamosak „elnézőbbek” lenni a hírneves klubokkal. Grozavu nem zárta ki az erősítés lehetőségét a téli szünetben, mivel a fejlődéshez elengedhetetlennek tartja a változást.

A két együttes eddig nyolc alkalommal vívott bajnokit egymással, hat fővárosi győzelem mellett egyszer tudott nyerni a Sepsi OSK (4–2 Sepsiszentgyörgyön, 2018. december 5-én), egyszer pedig gól nélküli döntetlen született. Az előző szezonbeli Román-kupa döntőjében szintén a FCSB győzött, 1–0-ra.

Fotó: Henning János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások