Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kedveznének az FCSB-nek?!

Kedveznének az FCSB-nek?! Sport

A gsp.ro hírportál újságírói úgy tudják, a romániai Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) kéri, illetve nyomást gyakorol a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF), hogy gyors eljárással változtassák meg az élvonalbeli bajnokság lebonyolítási szabályait, mégpedig már csütörtök előtt! A szakszövetség illetékes testülete épp ma tárgyalja az LPF indítványát.

Hirdetés
Hirdetés

A szabályváltoztatási javaslat az olyan helyzetekre utal, amikor az 1. liga mezőnyének valamelyik klubja, csapata halasztást kér nagy számú koronavírus-fertőződés és sérülés okán. A szabálynak van egy olyan pontja, hogy amennyiben a halasztott mérkőzés valamilyen okból másodszor is elmaradna, az első halasztást kérő csapat 0–3-ra elveszíti a mérkőzést.

A gsp.ro beszámolója szerint a Hivatásos Labdarúgó-liga a szabálymódosítással a bukaresti FCSB csapatát szeretné jó idejében megóvni attól, hogy a Farul Konstanca elleni bajnoki mérkőzés másodszori elhalasztása esetén nehogy 0–3-ra veszítsen. A bajnoki programban október 25-re volt betervezve a Farul – FCSB mérkőzés, de november 4-re halasztották. Az elmúlt hét végén híre ment annak, hogy a Farulnál sérülések, Covid19-fertőződések vannak, emiatt nem biztos, hogy a konstancai csapat ki tud állni csütörtökön az FCSB ellen. Valószínűleg ezeknek a híreknek a hatására kezdeményezte a profi liga a gyors szabályváltoztatást.

A gsp.ro megemlíti, hogy a profi liga kérésének elfogadásával megsértenék az esélyegyenlőséget, hiszen az előző bajnokság fontos időszakában a sérülések és koronavírus-fertőződések halmozódása, illetve a játékoshiány miatt a Sepsi OSK, a Voluntari és a Viitorul (jelenleg Farul) is indokoltan kérhetett volna második halasztást, de a versenyszabály értelmében ez a kárukra ment volna, mert elveszítették volna érintett mérkőzéseiket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük