Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karnyújtásnyira a bajnoki cím

Karnyújtásnyira a bajnoki cím Sport

Mindössze egy győzelem választja el a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatát története ötödik bajnoki címétől. Ma 19 órától Szatmárnémetiben rendezik ugyanis a Nemzeti Liga döntőjének harmadik mérkőzését. A zöld-fehérek behúzták a finálé első két összecsapását hazai környezetben, és nagyon bíznak abban, hogy ma este utoljára lépnek pályára az idényben.

Mint ismeretes, a három nyert mérkőzésig tartó párharc első két felvonásán maximálisan kihasználta a pályaelőnyt a sepsiszentgyörgyi együttes, múlt szerdán 69–68-ra, majd csütörtökön 73–50-re verte partiumi ellenlábasát. A párharc mától Szatmárnémetibe költözik. Ha a ma este lejátszott, harmadik mérkőzés után sem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor május 11-én újabb meccset rendeznek a Both Katalin Sportteremben, és amennyiben szükséges lenne egy ötödik meccs is, akkor május 14-én Sepsiszentgyörgyön avatnak bajnokot. Ez utóbbi forgatókönyv egyébként legutóbb 2019-ben fordult elő. A Mikes-csapat két évvel ezelőtt az első két mérkőzését hazai pályán megnyerte, majd a VSK nyert hazai környezetben kettőt. A mindent eldöntő ötödik találkozón elképesztő izgalmak közepette a zöld-fehérek 59–56 arányban diadalmaskodtak, és negyedszer is bajnokok lettek. A női kosárlabda szerelmesei az elmúlt két évtized leglátványosabb döntőjeként emlegetik a 2019-es párbajt.

Hirdetés
Hirdetés

– Nehéz volt az első meccs, de tudtuk, hogy a győzelem, az győzelem, függetlenül attól, hogy hány ponttal sikerül elérni. A második mérkőzés már jobban sikerült, rápihentünk a meccsre, és a hosszabb kispadunk is segített kifárasztani őket. Szatmárnémetiben csak egy összecsapást szeretnénk játszani, azért megyünk, hogy már hétfőn lezárjuk a döntőt – nyilatkozta a finálé második mérkőzésének legértékesebb játékosa, Rebekah Gardner.

– Nagyon elégedett vagyok a két győzelemmel, ebben a szakaszban csak ez számít, nem számoljuk a differenciát. Az első meccsen egy ponttal nyertünk, a másodikon több mint húsz egységgel, de a lényeg, hogy 2–0-ra vezetjük a párharcot. Bízom benne, hogy leszünk annyira higgadtak, és koncentráltak a következő mérkőzésen, hogy lezárjuk a döntőt. Nem akarok elbizakodottnak tűnni, tisztában vagyok vele, hogy keményen meg kell küzdenünk érte, remélem, kellő összpontosítással hazahozzuk a bajnoki trófeát – vélekedett Zoran Mikes vezetőedző, aki ötödször vezetheti győzelemre a Sepsi–SIC-et a román élvonalban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük