Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövőre ismét Everesting

Senki számára, sem az „elkövetőnek”, a 21 éves cukorbeteg Vajna Jánosnak, sem támogatóinak nem jelent kudarcot, hogy végül is nem sikerült augusztus 8-án teljesíteni az Everesting Challenge-t, azaz a 8848 méteres szintkülönbség egyhuzamban való letekerését kerékpárral – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyen kiértékelték az esemény tapasztalatait. Ellenkezőleg, mindenkit fellelkesített a János ambíciója, teljesítménye.

Hirdetés
Hirdetés

Első perctől meggyőzte a támogatókat János akarata, terve, ebben egyetértett Dobolyi László, a háromszéki cukorbetegek egyesületének elnöke és Bereczki Kinga, a HKA igazgatója, akik maguk is jelen voltak a sajtótájékoztatón az eseményen folyamatos orvosi felügyeletet biztosító Demeter Orsolya diabetológussal egyetemben. Amint János elmondta, hatalmas élményt és elégtételt jelentett számára, hogy eljutott az 5744 méteres „magasságig” (ez a Transzhimalája szintje), azaz 29-szer megtette a 200 méteres szintkülönbségű utat a Honvéd-forrástól Sugásfürdőig.

Rendkívül motiváló volt számára családjának, ismeretleneknek és ismerősöknek a helyszíni drukkolása. Több célja közül a legfőbb teljesült: motiválni és mozgásra ösztönözni másokat is. Megható volt, mennyien kísérték kerékpárral, még éjszaka is, míg ő több kritikus epizód (vércukorszint-esés, kiugrás, hányinger, fáradtság) között áramlásban volt, azaz minden más megszűnt számára, csak az út és a bicikli létezett.

Nem kevésbé fontos célja volt 12 ezer lej adományt összegyűjteni a cukorbetegek egyesületének javára, egy korszerű vércukorszintmérő készülékre. Eddig 10.066 lej gyűlt össze magánszemélyek és cégek hozzájárulásából. A fiatal kerékpáros idei tapasztalatait hasznosítva jövőre is megismétli a kihívást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük