Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülnek a következő idényre

Készülnek a következő idényre Sport

A Kézdivásárhelyi SE harmadosztályos labdarúgócsapata Gazda József vezetőedző irányításával megkezdte a felkészülést a küszöbön álló új szezonra. A játékoskeretben számottevő változás nem történt, viszont Rancz Lajos klubelnök erősítéseket helyezett kilátásba. A következő idény az eredeti elképzelés szerint a hónap végén kezdődne.

Hirdetés
Hirdetés

Rancz Lajostól, a KSE labdarúgó-szakosztályának elnökétől megtudtuk, a folytonosság biztosítása érdekében beiratkoztak mind a III. ligás labdarúgó-bajnokságba, mind a teremlabdarúgó élvonalba, a hét folyamán pedig az U19-es teremlabdarúgó pontvadászatba is beneveznek. Igaz, egyelőre sok a kérdőjel ezen bajnokságok lebonyolítása kapcsán, viszont nem szeretnék, ha az elmúlt évek munkája kárba veszne.

– Egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudunk. Eredetileg augusztus 29-én kezdődött volna a III. liga, de mivel felsőbb szinten is voltak csúszások, szerintem nem tartható ez az időpont. Az is kérdéses, milyen feltételeknek kell eleget tennünk; egy biztos, ha nem enyhítenek a szigorításokon, nagyon nehéz helyzetbe hozzák az olyan kis klubokat, mint a miénk, mert egyszerűen nem engedhetjük meg a folyamatos teszteléseket – fejtette ki lapunknak Rancz.

A klubelnök szerint a játékoskeretben számottevő változás nem történt, de a napokban szeretnének új játékosokat igazolni. Új szakmai igazgatóval viszont már bővült a létszám: Purguly Árpád a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiától érkezett, és elsősorban az utánpótlás-nevelésért felel majd, de sokrétű tapasztalatának a nagycsapatnál is hasznát veszik majd.

– Mi a folytonosság biztosítására törekszünk, mivel tudjuk, milyen nehéz újrakezdeni, a semmiből építkezni. Nem állhatunk le, amikor saját nevelésű játékosokkal tudunk kiállni futsalban, ugyanezt akarjuk elérni a III. liga szintjén is, ezért dolgozunk. Nagy lehetőséget látok az utánpótlás-nevelésben, főleg most, amikor mindenféle szigorítások vannak és lesznek az iskolai oktatásban. Nem mindennapi lehetőség szervezett körülmények között, szakszerű irányítás alatt, szabadtéren focizni, sportolni, ezt ki kell használni – üzente a szülőknek a klubvezető.

14 csapat biztosította be feljutását a harmadosztályba az osztályozó miniturnék megnyerésével, olyan ismert klubok mellett, mint Szatmárnémeti VSK, a Brassó Corona, a Maros megyei Nyárádtői Unirea vagy éppen az 1986-ban még Bajnokcsapatok Európai Kupáját nyerő Steaua… Maros megyének újra két képviselője lesz a III. ligában, ugyanis a Szászrégeni Avântul is tagja a pontvadászatnak. Mivel a Román Labdarúgó-szövetség 90 csapatosra szeretné bővíteni a III. liga mezőnyét, úgy határozott, a hét legjobb csoportmásodik is szintet léphet, így a Szeben megyei Nagydisznódi Măgura is feljutott. Ez azt jelenti, hogy a Sepsi OSK II. mindkét selejtezős ellenfele indulhat a harmadosztályban. Mint ismeretes, a Sepsi OSK II. gól és pont nélkül zárta a selejtezőt. Labdarúgás, III. liga, osztályozó torna, 3-as régió, A csoport végeredménye: 1. Nyárádtői Unirea 6 pont (8–1-es gólkülönbség), 2. Nagydisznódi Măgura 3 (5–6), 3. Sepsi OSK II. 0 (0–6).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük