Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

21-en a második vonalban

Befejeződtek a labdarúgó II. ligába jutásért kiírt selejtezők, amelyek végén a már korábban feljutott Bákói Aerostar és az U Craiova 1948 együttese mellé csatlakozott az Unirea Slobozia, a CSM Slatina és a Lénárdfalvi ACS Fotbal Comuna csapata. Az FK Csíkszeredát is felvonultató másodosztályú bajnokság új idénye a tervek szerint augusztus 29-én kezdődik. Időközben olyan javaslat is napvilágot látott, hogy földrajzi kritériumok alapján két csoportra osztanák az új bajnokságban indulásra jogosult 21 együttest, az egyikben a 10, a másikban 11 csapat venne részt, így csökkentenék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került klubok anyagi terheit.

Van esély az Inter – United döntőre

Kedden késő este a Wolverhampton–Sevilla és a Sahtar Doneck–FC Basel találkozókkal folytatódott az Európa Liga németországi döntő tornája. Az egymeccses párharcokban elméletileg nagyobb az esély a meglepetésekre, a negyeddöntőben viszont minden a papírforma szerint alakult. UEFA Európa Liga, negyeddöntő: Wolverhampton Wanderers (angol)–Sevilla FC (spanyol) 0–1, Sahtar Doneck (ukrán)–FC Basel (svájci) 4–1. Korábban: Internazionale Milano (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 2–1, Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán) 1–0 – hosszabbítás után. Az elődöntőben: augusztus 16., vasárnap: Sevilla–Man. United (Köln); augusztus 17., hétfő: Internazionale–Sahtar Doneck (Düsseldorf). Döntő: augusztus 21.

Újabb halasztás

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot. Ez egyben azt jelenti, hogy a Szőcs Bernadette, Daniela Dodean-Monteiro és Elizabeta Samara alkotta román válogatott egyelőre nem védheti meg tavaly Nantes-ben megszerzett bajnoki címét. A kontinentális szövetség (ETTU) közleménye szerint az ismételten növekvő európai megbetegedések, az utazási korlátozások és a különböző országokban érvényben lévő karanténszabályok miatt döntöttek így, mivel a játékosok, az edzők, a hivatalos személyek és az önkéntesek egészsége mindennél fontosabb. Az Eb új időpontját később jelölik ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük