Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játékosmozgás a bajnoknál

Játékosmozgás a bajnoknál Sport

Több meghatározó játékos távozott a román bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatától. A szerződését nemrég meghosszabbító Zoran Mikesnek nem lesz könnyű dolga pótolni Brianna Frasert, Shaqwedia Wallacet, Jovana Pasic-t, Alina Podart és Anisia Croitoriut. Eddig két játékos érkezését jelentette be a zöld-fehér klub.

Az elmúlt napokban, hetekben több távozó játékosról számoltak be a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC együttesénél. Egy idény után távozik Sepsiszentgyörgyről a pontgyáros Brianna Fraser, a tapasztalt Shaqwedia Wallace, a triplakirálynő Alina Podar, a fiatal Anisia Croitoru, és ami sokaknak fájó lehet, a csapatkapitány Jovana Pasic.

Hirdetés
Hirdetés

A 30 éves Pasic 2018-ban igazolt Sepsiszentgyörgyre, azóta 135 mérkőzésen lépett pályára, három bajnokságot és négy kupát nyert az együttessel, valamint az európai kupasorozatokban is kiváló teljesítmény nyújtott. Igazi vezére volt a csapatnak a pályán és azon kívül is, kedvessége és kitartása nem ismer határokat, minden körülmények között sportszerű, alázatos és szerény. A fiatalok számára követendő példakép, mivel soha nem adja fel.

„Négy csodálatos évet töltöttem Sepsiszentgyörgyön. Csodálatos embereket ismertem meg, a világ legjobb szurkolóit, egy igazi családot találtam, és megtanultam, hogyan lehetek bajnok. Köszönöm az edzőnek és az egész stábnak, köszönöm a klubnál dolgozó embereknek, köszönöm az egész városnak. Mindig mindenért hálás leszek! Most az élet egy másik úton vezet, de biztos vagyok benne, hogy egy nap még találkozunk! A szívem zöld-fehér marad. Sok sikert! A folytatásban is mutassátok meg, hogyan kell bajnoknak lenni! Köszönöm, Sepsi-SIC!” – búcsúzott sokak kedvence.

Ősztől a Sepsi-SIC játékosaként folytatja karrierjét Andreea Mititelu. Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető játékos a legutóbbi három évben a Konstancai Phoenix csapatát erősítette, ahol a 2021–2022-es idényében a Nemzeti Liga huszonkilenc mérkőzésén kapott lehetőséget, 7 pontot és 6,9 lepattanót átlagolt, míg a kupában öt találkozón 8,6 pont és 7,4 lepattanó volt az átlaga. A 21 éves konstancai sportoló a tengerparti együttessel az előző szezon pontvadászatát a negyedik helyen zárta, míg a kupában ott volt a négyes döntőben. A 180 cm magas játékos ezt megelőzően a Nagyváradi CSU mezét viselte, a román élvonalban eddig 106 alkalommal lépett pályára.

Szintén új szerzemény Bethy Mununga, aki az elmúlt három idényben az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Dél-Floridai Egyetem csapatában játszott. A 24 éves kosárlabdázó az előző idényben 33 mérkőzésen átlagban 33 percet töltött a pályán, 10,6 pontot szerzett és 11,5 lepattanót gyűjtött. A 183 cm magas játékos belga–kongói kettős állampolgársággal rendelkezik, alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető.

Továbbra is a Sepsi-SIC alakulatánál folytatja Anamaria Pop, Ștefania Cătinean és Orbán Nikolett. Pop januárban csatlakozott a Zoran Mikes edzette csapathoz, azóta tizenkilenc bajnokin és két kupameccsen lépett pályára. A 19 éves kosárlabdázónak a Nemzeti Ligában 3,3 pont és 3,3 lepattanó, a kupasorozatban pedig 5,5 egység és 8,5 leszedett labda volt a meccsenkénti átlaga. A 20 éves Cătinean a negyedik idényét kezdheti a szentgyörgyi alakulatnál, amellyel az elmúlt három évben két bajnoki címet és három kupagyőzelmet ünnepelhetett. A fiatal játékirányító az Európa-kupában, a Nemzeti Ligában és a Román-kupában egyaránt bizonyíthatott. Orbán is a negyedik SIC-es szezonja előtt áll, s előbbi csapattársához hasonlóan már két bajnoki címet és három kupát nyert a megyeszékhelyi gárdával. A 21 éves center február végén keresztszalag-szakadást szenvedett, így a következő hónapokban kemény rehabilitáció vár rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 22., 9:40
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Jobb lenne ha csak helyi sportolók lennének! Így fiataljaink sportolhatnának! Az osk nál is talán 2 magyar van, abbol is 1 rroma!😁 Hogy van ugánpótlás…. így lehet lenyúlni a magyar állami pénzeket & szponzorpénzeket!
    Semmi értelme mérközéseken szkándálni😎📢 ” afară cu ungurii din țară” mikor csak pár fizetett drukker és agymosott magyaf van! A többi tutti frutti nemzetség!😆😂🤣