Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idény közepén lesz a négyes döntő

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hétvégén bejelentette: a férfi Bajnokok Ligája négyes döntő új időpontja december 28–29. Időközben Magyarországon és Franciaországban is úgy döntöttek, bajnokavatás nélkül leállítják az országos kézilabda-tornákat.

 

Hirdetés
Hirdetés

A férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének decemberre halasztására azért volt szükség, mivel Németországban augusztus 31-ig tilos a tömegrendezvények megtartása, a férfi BL döntőit pedig hagyományosan Kölnben rendezik. Az EHF közleményében szerepel, hogy a négyes döntőben az eddig legjobban szereplő négy klub vehet részt, azaz a L’Équipe által megírt forgatókönyv valósulhat meg a Veszprémmel, a Kiellel, a PSG-vel és a Barcelonával. Ilyenre még nem volt példa a kézilabdában, hogy decemberben, a szezon kellős közepén kell lejátszani az előző szezon Final Fourját.

Az már korábban eldőlt, hogy hogy a női BL budapesti négyes döntője az eredeti időpontról (május 9–10.) szeptember 5–6-ra lett halasztva. Az EHF az április 24-i ülésén dönt arról, mi legyen a járvány miatt félbeszakadt 2019–2020-as idény sorsa.

Cristina Vărzaru, a Román Kézilabda-szövetség (FRH) főtitkára a napokban kijelentette: számukra nem opció az idény befagyasztása, vagyis Románia nem kívánja követni a sportági nagyhatalomnak számító országok, többek között Magyarország, Franciaország, Németország példáját, ahol már teljesen, vagy részben lezártnak tekintik az idényt a koronavírus-világjárvány miatt. „Jelen állás szerint méltán remélhetjük, hogy május 18-án el lehet kezdeni az edzéseket. Ez azt jelenti, hogy júniusban be lehet fejezni a bajnokságokat” – fogalmazott a főtitkár, aki még a júliusi befejezést sem zárta ki. Vărzaru elmondta, a férfi bajnokságban számításba veszik a rájátszás eltörlését, a nőknél pedig két torna formájában is le lehetne játszani a hátralévő hét fordulót.

Magyarországon a múlt hét végén döntött úgy a magyar szövetség, hogy a korábban felfüggesztett összes bajnokságot azonnali hatállyal berekeszti. Továbbá nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében.

Franciaországban viszont befejezettnek nyilvánították a férfi kézilabda-bajnokságot, ott az élen álló Paris Saint-Germain megkapta a bajnoki címet. A női mezőnyben viszont bajnokavatás nélkül zárják le pontvadászatot, tekintettel arra, hogy a Metz és a Brest azonos pontszámmal állt az élen a kényszerszünet elrendelésekor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük