Felhívás!

Élelmiszerellenőrzések Háromszéken

Élelmiszerellenőrzések Háromszéken Kovászna megye

A korábbi években a húsvéti ünnepek alatt megannyi rendellenességért bírságoltak a háromszéki illetékesek a nagyobb bevásárlóközpontokban, szupermarketekben, ám idén csupán figyelmeztetniük kellett néhány helyen.

Dr. Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője elmondta, az elmúlt években számos rendellenességet jegyeztek, főképpen a zsúfolásig felhalmozott, aztán helyszűke miatt helytelenül – akár a földön, a tűző napon tárolt – élelmiszerek, no meg a higiéniai hiányosságok miatt is.

– Idén csupán figyelmeztetéseket osztottunk a húsvéti ünnepek alatt. Élelmiszermérgezéseket nem jelentettek. Elsősorban nagyobb üzletekben ellenőriztek kollégáim (raktározási felületet, tárolást, higiéniát, iratokat vettek szemügyre). A szükségállapot, a koronavírus miatt korlátozódott a vásárlási erő, ezért a kereskedők már nem halmoznak fel nagy mennyiségű portékát. Most mindenki jobban odafigyel a szabályokra, gyakran fertőtlenítenek, így kirívó higiéniai hiányosságokat sem észleltünk – magyarázta a megyei főállatorvos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások