Felhívás!

Javítási munkálatok Feldobolyban

Javítási munkálatok Feldobolyban Kovászna megye

Zajlik a feldobolyi református parókia épületének feljavítása, és hosszú távon az imaház épületét is felújítanák – tudtuk meg Bocz Gábor Sebestyén lelkipásztortól.

A sepsiszentgyörgyi Bocz Gábor Sebestyén márciustól szolgál Feldobolyban, azt megelőzően az illyefalvi gyülekezetnek volt a lelkipásztora. Kérdésünkre elmondta: amikor az orbaiszéki településre került, olyan rossz állapotban volt a parókia, hogy nem tudott beköltözni, így a családjával közösen hozzáfogtak a javítási munkálatnak. A parókia mellett az imaház felújítását is tervezik, az ehhez szükséges anyagiakat a református egyházkerületnél pályázzák meg.

A feldobolyi református gyülekezet 140 lelket számlál, őket Bocz Gábor Sebestyén még nem tudta meglátogatni, mivel nem sokkal érkezése után tört ki a COVID–19-es járvány Háromszéken, és következtek az országos szigorítások. Elmondta, amint lehetőség lesz rá, mindenképp szeretné megismerni a gyülekezetét, foglalkozni akar a presbitériummal és a nőszövetséggel, de ha van igény, akár ifjúsági csoportot is létrehozna. A járvány miatt az istentiszteleteket addig is a Facebook-oldalán közvetíti a lelkipásztor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.