Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három év szünet után újra lesz Sugás 24H

Három év szünet után újra lesz Sugás 24H Sport

A sepsiszentgyörgyi Fitness Fribe Egyesület legújabb kihívása azoknak szól, akik szeretnék megtudni, milyen érzés az éjszaka közepén kerékpározni Sugásfürdőn. Nos, június 24-25-én bárki kipróbálhatja ezt az élményt, ugyanis az egyesület újra megszervezi a Sugás 24H endurance kerékpáros versenyt.

Hirdetés
Hirdetés

A versennyel Sepsiszentgyörgy és a környék kerékpározóit szólítják meg, és egy rendhagyó kihívás elé állítják: ki hányszor képes megtenni 24 óra alatt a Sepsiszentgyörgy – Sugásfürdő közötti útvonalat. A versenyre kétfős csapatok nevezhetnek, és minden csapatnak kötelező bevállalnia legalább egy órát, mely alatt az útvonalon teker. A kötelező egy órán túl viszont mindenki annyit marad a „pályán”, amennyit szeretne, vagy amennyit bír. A rendezvény egyaránt nyitott tapasztalt vagy akár hobbi biciklisek számára, nemcsak Sepsiszentgyörgyről, hanem egész Székelyföldről.

A Sugás 24H legutóbbi, 2019-es kiadásra 26 személy, azaz 13 csapat nevezett, az első helyezett csapat 25 kört tett meg a Csaba-forrás – Erzsébet-forrás – Csaba-forrás közötti mintegy 10 km-es távon. A résztvevők biztonsága érdekében az útvonalon tekerők számra medvesprayt és motoros vagy autós kíséretet biztosítanak a szervezők. Jelentkezni június 20-ig lehet a https://forms.gle/8ExgCaGzdRqWzjxF6 linken található űrlap kitöltésével.

Mozgás az egészségért

A Sugás 24H kerékpárverseny sikeréből kiindulva a Fitness Tribe egy egészséges életmódot célzó próbatételre hívja a sepsiszentgyörgyieket. A „nagy mozgáskihíváshoz” minden korosztály csatlakozhat, diákoktól nyugdíjasokig. A résztvevőknek felkészítő edzéstervet kínálnak, illetve négy előadást is szerveznek egészséges táplálkozás, sportsérülések megelőzése, sportpszichológiai témákban, amellyel segíteni szeretnék a csatlakozókat a folyamatos, intenzív mozgáshoz szükséges mentális erő kialakításában. A Mozgás az egészségért projekt május elején indult, de még mindig lehet csatlakozni, ugyanis a kihívás június 17-én zárul, amikor is megszervezik a „nagy mozgáskihívást” a Szemerja negyedi stadion futópályáján, ahol 6, 12, illetve 24 órás folyamatos mozgásprogramban lehet részt venni. Ekkor a jelentkezők 6 fős csapatokban a megadott idő alatt folyamatos mozgást végeznek, amely lehet szaladás, gyaloglás, nordic walking, vagy ezek kombinációja. Június 17-én lesz a verseny, 3 kategóriában, egy a középiskolásoknak, egy a vállalatoknak és intézményeknek, tehát a magán-, sőt az állami szektornak, és lesz egy külön kihívás a független csapatoknak. Csatlakozási szándékot a fitnesstribegroup@gmail.com e-mail-címen, vagy üzenetben a Fitness Tribe Egyesület Facebook-oldalán lehet jelezni.

Elfutnak a Sepsibookra is

Az egyesület úgy döntött, hogy az idei Sepsibook harmadik napján starthoz állnak, hogy összekapcsolják az olvasás élményét a mozgás örömével. Május 27-én közösségi futást szerveznek a Sepsibookra. Az indulás május 27-én, szombat reggel 8 órakor lesz a főtéri #SEPSI jeltől a Sepsi Aréna irányába. Onnan majd közösen futnak vissza a #SEPSI-ig, az össztáv 7,4 kilométer.

Fotók: Fitness Tribe Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük