Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki csapatok az országos élvonalban

Háromszéki csapatok az országos élvonalban Sport

Szerdától vasárnapig a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok adott helyet a női U13-as kosárlabdabajnokság országos döntő tornájának, mely a bukaresti Dan Dacian győzelmével ért véget.

Hirdetés
Hirdetés

Első lépésben a nyolc döntős két csoportban mérkőzött meg egymással. Az A csoportban két háromszéki csapat, a házigazda KSE és a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub rögtön az első napon farkasszemet nézett egymással, az összecsapás a kézdiek 51–27-es győzelmével ért véget.

Dobogóközelben a KSE

A folytatásban a KSE Voluntari csapatát győzte le 64–43-ra, majd a Bukaresti CSM-től 67–35 arányú vereséget szenvedett, második helyről jutva az elődöntőbe, ahol a fővárosi Dan Dacian csapata erősebbnek bizonyult (68–32), így a kék-fehérek vasárnap a kolozsvári NBS-szel mérkőztek a bronzmeccsen. A KSE fordulatos mérkőzésen 43–38 arányban alulmaradt, így a negyedik helyen végezte a bajnokságot.

A KSE csapata: Zoller Eszter, Benedic Iringó, Daczó-Hodor Panna, Covaciu Adrienn, Kovács Fanni, Simon-Császár Kriszta, Páll Adrienn, Bódi Szidónia, Váradi Henrietta, Páll Dorottya, Todor Barbara, Béres Karola, Vajda-Ágoston Adrienn. Edzők: Csutak András, Farkas Alpár.

Remekeltek a rájátszásban

A Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub a második csoportmérkőzésen a Bukaresti CSM-től 51–39-re kikapott, majd Voluntari-t 47–37-re legyőzte. A rájátszásban a megyeszékhelyiek előbb Ploiești csapatát győzték le 46–14-re, majd a brassói Brașoviát 51–31-re lelépve szerezték meg az 5. helyet.

A Sepsi ISK csapata: Szőcs Uzonka, Kovács Renáta, Bod Fanni, Vári-Ferenczy Zsanna, Csáki Abigél, Csősz Orsolya, Péter Kata, László Kincső Orsolya, Németh-Márton Noémi, Dezső Petra, Jaksa Lívia Hanna, Guiu Kovács Beáta, Biró Bóra Kamilla, Biró Hanna, Fodor Panna. Edző: Nemes Áron.

A Sepsi ISK csapata Fotó: Voloncs Orsi

Fővárosiak egymás között

A 7 helyért vívott mérkőzésen Ploiești 41–38-ra győzte le Voluntari csapatát, míg a döntőben két főváros csapat, a Dan Dacian és az elődöntőben az NBS-t 41–37-re legyőző CSM ütközött, az 55–21 arányú győzelem és a bajnoki cím a a „dákoké” lett. A döntő torna sorrendje: 1. És bajnok Dan Dacian, 2. Bukaresti CSM, 3. Kolozsvári NBS, 4. KSE, 5. Sepsi ISK, 6. Brassói Brașovia, 7. Ploiești, 8. Voluntari.

Háromszéki különdíjasok

Ami a különdíjakat illeti, a Sepsi ISK kiemeltjei Jaksa Hanna és Biró Bóra, emellett Csősz Orsolya a turné All Star csapatába is bekerült. A KSE kiemeltjei Todor Barbara és Páll Dorottya, a torna All Star csapatába Benedic Iringót választották be a kék-fehér alakulatból, míg Zoller Eszter a turné legjobb passzolója címet zsebelte be.

Fotó: Voloncs Orsi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük