Felhívás!

Ha péntek, akkor sakkest!

Ha péntek, akkor sakkest! Sport

Pénteken a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériában a Tegyünk Kézdiszékért Egyesület, illetve Szabó Attila sakkozó rendezett sakkestet.

Este hat óra után pár perccel helyi, zágoni és brassói sakkozók ültek asztalhoz, hogy rapidsakk-versenyen mérjék össze tudásukat. Szabó Attila amatőr sakkozó, a Harghita Chess Club sportegyesület alapítója nyilatkozott lapunknak a hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvényről.

– Tavaly Kovásznán rendeztünk sakkesteket, ahol alkalmanként több zabolai, zágoni, brassói és sepsiszentgyörgyi sakkozó gyűlt össze. Most, hogy hazaköltöztem Kézdivásárhelyre, itt folytatom ezt a tevékenységet. A Tegyünk Kézdiszékért Egyesület Facebook-oldalán nemrég közzétették Balogh János egykori világhírű sakkozó rövid életrajzát. Rájuk írtam, hogy tegyünk kézdivásárhelyi sakkért, és azonnal felkarolták az ügyet. Hegedűs Ferenc úr rendelkezésünkre bocsátotta a termet, én hozom a felszerelést, és minden pénteken 18 órától várom a sakkozókat.

Hangsúlyozta, egyelőre nem sakkoktatás történik, hanem versenyszerű sakkozás. Hosszú távon a sakkoktatást is bevezetnék, ám jelenleg

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.