Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elorzott tizenegyes

Elorzott tizenegyes Sport

Az OSK hazai meccsére kilátogató 5000 főnyi közönség a végén a szokásos döntetlennek is örül volna, de nem így lett. A medgyesi csapat 3 ponttal távozott Sepsiszentgyörgyről.

Nyögvenyelősen kezdett a hazai csapat, jó félórát kellett várni, amíg egyáltalán eltalálta a kaput, de azt a lövést is inkább erősebb hazaadásnak lehetett minősíteni. Mindeközben a vendégek sokkal veszélyesebben fociztak, hol Niczulynak kellett hárítania (egyszer bravúrral), hol a kapufa segítette ki. A félidő vége felé aztán megemberelték magukat László Csaba legényei, kisebb nyomás alá helyezvén a medgyesi védelmet. Egy szöglet után tizenegyeshez is juthattak volna, ha a játékvezető észreveszi a védőjátékos kezezését, de nem vette észre. Vagy nem akarta… Aztán megint az OSK úszott meg óriási gólhelyzetet.

A szünet után folytatódott ez a tendencia: az OSK többet birtokolta a labdát (bár összességében 50%-ot ért el), igyekezett helyzeteket kialakítani, de nem sok sikerrel, míg a vendégek inkább – néhol igen veszélyes – kontrákra rendezkedtek be. A piros-fehérek semmiféle kockázatot nem vállaltak be, erőtlen játékukat sok pontatlanság, technikai hiba jellemezte. A 68. percben Fülöp István (a mérkőzés egyik legjobbja) gyakorlatilag az üres kaput nem tudta eltalálni, földre fejelt lövése fölé pattant.

A túlzottan óvatos taktika a 83. percben bosszulta meg magát, amikor a védelem totojázása közben (lövési kísérletkor egy bekknek nem illik hátat fordítani az ötös-feles sarkán!) Niczuly röviden ütötte ki a labdát, és az ott ólálkodó Darius Olaru bevágta. A 91. percben összejöhetett volna az egyenlítés, de a Pleșca megfogta a tizenhatoson belülről leadott bombát.

A játék képe alapján talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de a focit gólra játsszák, s ahhoz a szentgyörgyi gárda ezúttal is kevés volt. Úgy tűnik, Diószegi Lászlónak sürgősen új edző után kell néznie, ha el akarja kerülni a kiesést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük