Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel zártak

Győzelemmel zártak Sport

Megnyerte a saját rendezésű Euroliga-selejtező második mérkőzését a házigazda Sepsi-SIC, amely szoros csatában, 79–78 arányban múlta felül a török Kayserit a Sepsi Arénában. Mivel a zöld-fehérek előző nap kikaptak Szekszárdtól (63–56), a csoport második helyén végeztek, és idén is az Európa-kupában folytathatják nemzetközi szereplésüket.

A háromszéki szurkolók ezúttal is gondoskodtak a remek hangulatról a szekszárdiak dupla győzelme okán tétnélkülivé vált összecsapáson. A Sepsi-SIC erőteljesen indított, Brianna Fraser és Maja Miljkovic jóvoltából 6–0-ra vezetett, mire a törökök első pontjaikat szerezték büntetőből. A folytatásban állandósult a 6-8 pontos különbség, a Fraser-Wallace duó vezetésével 23–15-re hozták az első tíz percet a mieink.

A második negyed elején több ziccert is kihagyott a Sepsi-SIC, lehetőséget adva az ellenfélnek a felzárkózásra (26–24). Miljkovic és Wallace villanása jókor jött, a szünetre 36–31-es sepsiszentgyörgyi vezetésről vonulhattak a csapatok.

A harmadik negyedben szorosabbá vált a találkozó, a Kayseri ledolgozta hátrányát, 42–43-nál pedig át is vette a vezetést. Innentől váltott vezetéssel haladtak a csapatok, végül aztán a törököknek mégis sikerült felülkerekedni (57–60). A végletekig kiélezett utolsó negyedben a kiválóan hajrázó Sepsi-SIC 78-nál kiegyenlített, majd a legvégén Jovana Pasic keze nem remegett meg egy büntetődobásnál, amivel eldöntötte az összecsapást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük