Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazda József távozott a KSE focicsapat éléről

Gazda József távozott a KSE focicsapat éléről Sport

Hét év után távozott a a III. liga 5 csoportjának alsóházi rájátszásában érdekelt, jelenleg utolsó helyen álló Kézdivásárhelyi SE futballcsapata éléről Gazda József edző-játékos. A miértről a leköszönő trénert és Rancz Lajos klubelnököt kérdeztük.

 

Péntek reggel Gazda Józsefet a soron következő, Păulești-i kiszállás kapcsán kerestük meg, ám megkeresésünkre a tréner azt válaszolta, nem illetékes a témában, hiszen már nem ő a felnőtt csapat edzője. Arra kértük, meséljen a részletekről.

Ahogyan az edző látja

„A Brassói Tîmpa Kids elleni hétvégi mérkőzést követően  (2–2-re végződött – szerk.) hétfőn megtartottam az edzést, és azt mondta a vezetőség, hogy valamit változtatni kell. Azt válaszoltam, én nem tudok változtatni, hozzátéve, két frontembernek – Bunduc Gabrielnek, aki Gajdó Tamástól a brassóiak elleni mérkőzés előtt elvette a csapatkapitányi szalagot, és annak a játékosnak (nem kívánta megnevezni – szerk.), akivel ő (Bunduc – szerk.) kommunikál, mennie kell. Továbbá Bunduc hétfőn felhívott azzal, hogy adjam oda a mérkőzés videófelvételét, és mindezt számonkérő hangon tette. Ez túl sok volt számomra, és ezt az elnök úrnak is elmondtam. Emellett Albu Norbertet 500 lejjel megbüntettem, mert hétfőn nem jött edzésre és azt a feltételt szabtam, hogy amíg azt nem fizeti ki, nem jöhet be az öltözőbe. Ő bocsánatot kért a csoportban, és másnap beszélgetésre hívott az elnök úr jelenlétében, hogy mondjon le, mert már nem bírja a stresszt. Akkor már tudtam…és beírtam a csoportba, én távozom, ha ez a két ember (Bunduc és a meg nem nevezett játékos – szerk.) nem távozik a csapatból” – nyilatkozta lapunknak.

Az elnökkel folytatott megbeszélés kapcsán így nyilatkozott. „Albu felmondott, bocsánatot kért, majd elment, és az elnök azt mondta, térjünk a lényegre. Elmondtam neki, már nem jó kedvvel megyek be az öltözőbe, hiszen egyenes ember vagyok és ilyen emberekkel (Bunduc és a meg nem nevezett focista – szerk.) nem tudok maradni. Azt mondta, megért, ám játékost a jelenlegi helyzetben nem tudnak kitenni. Ezzel megértettem, hol a helyem a klubban, és ennyi volt” – jegyezte meg.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, továbbra is a klub kötelékében marad, mint a 2008–2009-es korosztály és az U19-es futsal-csapat trénere.

Változtatni kellett

Az ügyben Rancz Lajos klubelnököt is megkerestük, aki lapunknak így nyilatkozott. „Nem szeretnék részletekbe belemenni. Igen, hét év jó és eredményes együttműködés után közmegegyezéssel lemondott (Gazda József – szerk.) a nagy csapat felkészítéséről. A csapat helyzetét tekintve fontos volt a változtatás. Nem feltétlenül váltásra (edző) gondoltam, de mindenképpen változtatni kellett, mert egyre kevesebb pont maradt a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A csapat ma (péntek – szerk.) megy Păulești-i kiszállásra, reménykedünk, hogy ponttal, pontokkal térünk haza” – mondta a klubelnök, hangsúlyozva, részéről a témát lezártnak tekinti. A KSE padján a folytatásban Vasile Gherghe eddigi szakmai vezető ül.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások