Felhívás!

Folytatná jó sorozatát az OSK

Folytatná jó sorozatát az OSK Sport

Szombaton délben az Academica Clinceni otthonában vendégeskedik a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely zsinórbeli ötödik győzelmére hajt az élvonalbeli pontvadászat 9. fordulójában. Leo Grozavu vezetőedző szerint nem lesz könnyű dolguk, viszont úgy véli, megfelelő elszántsággal és összpontosítással, sikerrel veszik ezt az akadályt is.

Az idegenben veretlen mérleggel rendelkező Sepsi OSK annak az Academicának az otthonában mérkőzik szombaton, amely az előző forduló meglepetését okozta azzal, hogy saját otthonában legyűrte az éllovas, addig százszázalékos Craiovát. Papíron a háromszékiek a favoritok, a két csapatot öt pont választja el egymástól, a 15 egységet gyűjtő Sepsi OSK jelenleg a negyedik, míg a 10 pontos Clinceni a nyolcadik a bajnoki tabellán.

– Egy olyan ellenféllel találkozunk, amely nemcsak az idei, de a tavalyi bajnokságban is nagyon jól teljesített, amelynek az élén egy olyan edző áll Ilie Poenaru személyében, aki tudja motiválni a játékosait. Úgy vélem, az előző szezonhoz képest megerősödtek, értékes játékosokat szereztek, erős csapategységet alkotnak. Tudom, hogy nehéz dolgunk lesz, egész héten erre figyelmeztettem a fiúkat, lehet, hogy jó sorozat áll mögöttünk, de nem bízhatjuk el magunkat, nem dőlhetünk hátra. Harcos ellenfél az Academica, sokat szaladnak, biztos vagyok benne, hogy megnehezítik a dolgunkat. Ebből kell kiinduljunk mi is, ugyanazt az elszántságot, odaadást kell mutassuk a pályán, és remélhetőleg kellően inspiráltak leszünk ahhoz, hogy a mi javunkra billenjen a mérleg nyelve – mutatott rá csütörtöki sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A két együttes eddig négy alkalommal feszült egymásnak az I. ligában, két győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget jegyzett ellenük a Sepsi OSK.

– Az Academicához hasonlóan a mi erősségünk is a csapategységben rejlik, szerencsére a játékoskeret mind minőségileg, mind mennyiségileg megfelelő, mindenki munkájával, hozzáállásával elégedett vagyok. Ha bárki kiesne a csatasorból, nem kell azon aggódnunk, hogy nincs, ki helyettesítse, ahogy az történt az előző idényben – fűzte hozzá Grozavu.

Labdarúgó I. liga, a 9. forduló programja: ma 18 órától FC Argeș–FC Voluntari, 21 órától FC Dinamo–Astra Giurgiu; szombaton 12.30-tól Academica Clinceni–Sepsi OSK, 19.15-től FC Botoșani–Aradi UTA, 21.30-tól FC Hermannstadt–Craiova; vasárnap 18 órától Jászvásári Poli–FC Viitorul, 21 órától Kolozsvári CFR–Medgyesi Gázmetán; hétfőn 21 órától Chindia Târgoviște–FCSB.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások