Felhívás!

Online matekverseny

A járványhelyzetre való tekintettel az idei tanévben a 3–8. osztályos diákok számára szervezett Bolyai Matematika Csapatverseny fordulóit online bonyolítják le a szervezők. Az elmúlt héten már tartottak egy próbaversenyt, ahol a csapatok megismerkedhettek a technikai részletekkel.

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójára még lehet jelentkezni, a nevezési idő november 12-ig tart, másnap már tudásukról, kreativitásról kell számot adjanak a csapatok.

A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a szervezők az elmúlt héten egy próbaversenyt szerveztek, hogy a csapatok megismerkedhessenek az online verseny menetével és technikai részleteivel. A vetélkedőn a csapatoknak 13 feleletválasztós feladatot kell megoldaniuk.

A diákok maguk választják meg, hogy mindenki otthon a saját gépe mellett ülve interneten kommunikálva a csapattársaival oldja meg a feladatokat, netán egy helyen összegyűlve dolgozik a csapat. A válaszokat – minden csapat – egyedi kóddal kell online feltöltse, azonos pontszám esetén az ér el jobb helyezést, amelyik korábbi időpontban adta be legutolsó válaszait.

Minden évfolyamról a legjobb csapatok továbbjutnak az országos döntőre, melynek tervezett időpontja december 12.

A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek fejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg gondokat, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.