Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatás 2022-ben!

A házigazda Dinamo 2–0-s vereséget szenvedett a Konstancai Farul együttesétől a labdarúgó élvonal idei utolsó mérkőzésén. Ezzel a vereséggel a fővárosi kirakatcsapat az utolsó előtti helyen zárja a naptári évet, egy ponttal megelőzve a sereghajtó Academica Clincenit.

A táblázat élén a címvédő Kolozsvári CFR tíz pont előnnyel várja a 2022-es folytatást. A fellegvári alakulat a FC Argeşt is legyőzte, ez sorozatban a kilencedik megnyert mérkőzése az 1. Ligában, amin gól sem kapott – ez már 810 lejátszott percet jelent. Dan Petrescu csapata kiemelkedő sikersorozatának dacára is elégedetlenségét fejezte ki a menetrenddel és a versenyszabályzattal kapcsolatosan. Mint elmondta, a CFR az utóbbi időszakban háromnaponta játszott bajnokit, a játékosok kimerültek, de a szakszövetség és profi liga szabályai leszűkítik a mérkőzések előtti cserelehetőségeket, mert felső határt szabnak arra, hogy hány játékos nevezhető egy-egy meccsre. Noha a CFR-nek általában rendelkezésre áll 35 játékos (ha nincs sérülés, eltiltás stb.), ám mindannyian nem nevezhetők. A szakvezető azt kéri, ha a jövő évi bajnoki mérkőzések időpontjait is az idei őszi, téli programhoz hasonlóan sűrítik, legalább oldják fel a létszámkorlátozást, és mindegyik csapat nevezhesse a mérkőzésekre bármelyik játékosát, aki játékengedéllyel rendelkezik.

Hirdetés
Hirdetés

A kolozsváriak utóbbi öt mérkőzése Dan Petrescut igazolja, és ilyen szempontból még értékesebb a hibátlan sorozat: november 29-én CFR – Clinceni 2–0, december 4-én Chindia – CFR 0–1, december 12-én CFR – Mioveni 1–0, december 16-án Farul – CFR 0–2, december 19-én CFR – FC Arges 1–0. A Sepsi OSK is egy hét alatt (dec. 12-19.) három mérkőzést játszott, s az előző kettővel együtt a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen, ami nem olyan rossz mérleg, de egy győzelem még „elkelt” volna. A felsőházi rájátszásra és a kupadöntőre is tárva nyitva állnak még a kapuk a háromszéki csapat előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük