Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felpörgött a versenyprogram

Felpörgött a versenyprogram Sport

Nem lazsáltak az elmúlt időszakban a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team alpesi sízői, akik hét nap leforgása alatt három versenyen álltak rajthoz. A háromszéki sízők számára a felvezető Konzul-kupa után egy nemzetközi megmérettetés, majd egy országos verseny következett.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa nyolcadik alkalommal rendezte meg a Konzul-kupa elnevezésű versenyt, amelynek Hargitafürdő adott otthont, ahol a versenyzők két sportágban, sífutásban és alpesi síben tehették próbára magukat. Ez volt az első nagyobb síverseny Székelyföldön a koronavírus-járvány megjelenése óta. Emberpróbáló, –18 fokos hidegben, szélfúvásban zajlott a viadal, mindezek ellenére népes mezőny gyűlt össze. Bocz Attila edző tájékoztatása szerint a pálya kitűnő állapotban várta a tíz fő alkotta sepsiszentgyörgyi csapatot. A háromszéki együttes legjobb eredménye Florea Csanád nevéhez fűződik, aki az első helyen végzett, míg Tulit Eszter korosztályában és Tulit Zsombor a felnőttek között ugyancsak harmadik lett.

Február 17-én és 18-án Brassópojána adott otthont a Nemzetközi Síszövetség által szervezett Children Trophy negyedik kiadásának, amelyen 14 és 16 év alatti sízők vehettek részt. A versenyen Bulgária, Ukrajna, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Szlovákia és Románia versenyzői mérték össze tudásukat. A román válogatottat két háromszéki síző, Bíró Maja (U14) és Rareș Hinti (U14) is erősítette, eddigi teljesítményüknek köszönhetően.

A verseny első napjának programjában óriás-műlesiklás szerepelt. Napsütésben és -12 fokban álltak rajthoz a résztvevők, akik nagyszerűen előkészített versenypályán csúszhattak. Jól teljesítettek a háromszéki versenyzők, Bíró Maja a 7., Rareș Hinti pedig a 12. helyen végzett. Második nap műlesiklásban már két futam várt a sízőkre, a szervezők a sűrű köd miatt a starthelyet lennebb költöztették, a résztvevők egy része mégis kiesett az első futam után. Bíró Maja az ötödik pozíciót szerezte meg, Rareș Hinti pedig egy kiváló első futam után a másodikban egy hiba miatt kiesett.

A folytatásban Rareș Hinti a maroshévízi Kelemen-kupa nevű országos versenyen állt rajthoz műlesiklásban. A pálya kitűnő volt, azonban a kimerítő időszak megmutatkozott a háromszéki versenyző teljesítményén, aki végül a 20. helyen zárta a versenyt. Bíró és Hinti a Nagybánya melletti Șuiorban versenyez a napokban, ahol a műlesikló és óriás-műlesikló Román-kupára kerül sor, majd március 1. és 5. között Brassópojána ad otthont három korosztály országos bajnokságának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük