Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon léphetnek tovább

Itthon léphetnek tovább Sport

Miután a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata vasárnap begyűjtötte fennállásának hatodik Román-kupáját, a klub újabb fontos sportdiplomáciai sikert ért el.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) döntése értelmében ugyanis március 16. és 19. között Sepsiszentgyörgy ad otthont az Európa Kupa soron következő teremtornájának.

„Roppant büszke vagyok, és nagyon örülök, hogy a kupát sorozatban negyedszer is sikerült megnyernünk. Csak mi tudjuk, hogy mennyire nehéz volt ezt véghezvinni, hatalmas eredmény, a lányok minden dicséretet megérdemelnek. A múlt héten több problémánk volt, a sérülések sem kerültek el, és a szombati mérkőzés után nem tudtuk, hogy a döntőben ki tud majd játszani, viszont a játékosok a fájdalom ellenére is pályára léptek. Gratulálok a lányoknak, minden erejükkel harcoltak ezen a két napon” – nyilatkozta a kupasikert követően Zoran Mikes vezetőedző, aki bízik benne, hogy ez volt az utolsó négyes döntő, amelyet üres lelátók előtt rendeztek.

A januári sikeres szervezésnek köszönhetően a FIBA úgy döntött, hogy ezúttal két buborékot is a Sepsi Arénában rendeznek. A Reyer Venezia–InvestInTheWest ENEA Gorzow és a Lointek Gernika–Sepsi-SIC nyolcaddöntőre március 16-án kerül sor, míg a Ramla–BCF Elfic Fribourg és a Carolo Basket–Cegléd nyolcaddöntőt 17-én játsszák. Az első negyeddöntős párbaj 18-án, a második 19-én lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük