Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres idénykezdés

A 2020-as román ralibajnokság ezüstérmesének, Dan Gîrtofannak a sikerével zárult a pénteken és szombaton megtartott kommandói Winter Rally Covasna tizennegyedik kiírása.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021-es román ralibajnokság nyitóversenyének számító megmérettetésre 36 egység nevezett be, a hazai pilóták mellett magyar, bolgár, sőt, francia résztvevője is volt a téli ralinak. A mezőny pénteken két, szombaton további négy gyorsasági szakaszt teljesített. A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és a kolozsvári Rareș Fetean duó (Ford Fiesta R2T) a tizenegyedik helyen zárta az első versenynapot, a második nap végére pedig két helyet tudott javítani, így végül a kilencedik pozícióban zárt. Az idei téli rali a Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2) kettős sikerét hozta, a Brassói ProRally Team párosa a rali összes mért szakaszát a legjobb idővel teljesítette. Ennek köszönhetően egy percet sikerült rávernie a második helyezett magyarországi Fischer Dani/Buna Zoltán (Škoda Fabia R5 EVO) duóra, míg a dobogó harmadik fokára a bolgár Georgij Jankov/Cvetan Baldijev (Mitsubishi Lancer) kettős állt fel.

A téli rali hétvégi kiírása egyben a tizenegy futamos 2021-es román ralibajnokság nyitóversenye is volt, amelyet szintén a Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Subaru Impreza N15) összeállítású csapat nyert meg. A tavalyi szezonban technikai gondok miatt csak egy futamon induló Szabóék számára nagyon jól alakult a hétvégi megmérettetés, hiszen összetettben az előkelő ötödik helyen végeztek, az RC4-es géposztályban az első, míg a kétkerék-meghajtásúak között a második helyet szerezték meg.

A 14. Winter Rally Covasna végeredménye (130 km/109,34 km gyorsasági): 1. Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2) 1:20:04.4 óra, 2. Fischer Dani/Buna Zoltán (Škoda Fabia R5 EVO) 1:07.4 perc hátrány, 3. Georgij Jankov/Cvetan Baldijev (Mitsubishi Lancer) 2:28.3 perc hátrány… 9. Szabó Csongor/Rareș Fetean (Ford Fiesta R2T) 6:41.7 perc hátrány. A román ralibajnokság első futamának eredménye: 1. D. Gîrtofan/Mârza 1:20:04.4 óra, 2. Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 106) 3:45.4 perc hátrány, 3. A. Gîrtofan/Doru Vrajă (Subaru Impreza N15) 3:56.3 perc hátrány… 5. Szabó/Fetean 6:41.7 perc hátrány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük