Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felduzzasztott jelöltlista

Előzetes (hét eleji) sajtóhírek szerint Dan Petrescu kiesésével, visszalépésével már csak egyetlenegy jelölt maradt a román férfi felnőtt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztségére, mégpedig Adrian Mutu. A volt válogatott csatár több nyilatkozatában rendkívüli megtiszteltetésnek nevezte az esetleges megbízatást, jobbára emiatt utasította vissza a magyarországi Kisvárda vezetőedzői ajánlatát.

Szerdán nagy fordulat történt a trikolór-ügyben, ugyanis mint kiderült, a Román Labdarúgó-szövetség illetékes testületében sokan kifogást emeltek Mutu jelölésével szemben. Olyannyira, hogy a 22 tagú bizottságból nem kevesebb mint kilenc (!) másik javaslat érkezett, sőt, állítólag kétszer ennyi név is szóba került (köztük Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Cosmin Olăroiu stb.). A szakszövetség karácsonyig remélt névleges kinevezést, ám előfordulhat, hogy csak januárban születik döntés.

Hirdetés
Hirdetés

A jelöltek névsora: Adrian Mutu (42 éves), Bölöni László (68), Costel Gâlcă (49), Liviu Ciobotariu (50), Laurentiu Reggecampf (46), Daniel Isăilă (49), Victor Piurcă (65), Edi Iordănescu (43), Emil Săndoi (56), Adrian Ursea (54). A névsor arra enged következtetni, hogy némelyek csupán a ténylegesen esélyes edző kinevezését akarják hangzatosabbá tenni a jelöltlista felduzzasztásával.

A trikolórok megőrizték 44. helyüket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb, egyben idei utolsó világranglistáján, míg a magyar válogatott a 39. helyen zárta a 2021-es esztendőt. A román válogatott jövő évi naptárában egyelőre 8 mérkőzés szerepel. A március 24–29. időszakban két barátságos mérkőzés, a június 2–14. időszakban 4 (négy!) mérkőzés a 2022–2023-as Nemzetek Ligája csoportkörében, a szeptember 22–27. időszakban a csoportkör utolsó két mérkőzése.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük