Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megjelent az „ítészek” listája

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos levélben értesítette a bukaresti tagszervezetet, hogy kik azok a romániai játékvezetők, akikre a FIFA 2022 folyamán különféle nemzetközi mérkőzések (nagypályás foci, futsal, strandfoci) levezetését rábízhatja, illetve kik rendelkeznek a nemzeti bajnokságban is mérvadó FIFA-licencekkel.

A FIFA-listán tizenegy romániai játékvezető, azaz úgynevezett „középbíró” szerepel: Ovidiu Hațegan, Kovács István, Radu Petrescu, Horatiu Feșnic, Marcel Bîrsan, Andrei Chivulete, Marian Barbu, Iuliana Demetrescu, Cristina Trandafir, Alina Pesu, Ana Maria Terteleac. A felsoroltak közül egyelőre csak Kovács István és Ovidiu Hațegan rendelkezik a videóbíró, illetve VAR-rendszer (video assistant referee) alkalmazásához szükséges minősítéssel, akkreditációval. A nagypályás labdarúgásban az alábbi romániai futballbírók kaptak FIFA-akkreditációt partjelzői megbízatásokra: Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu, Valentin Avram, Mihai Marica, Alexandru Cerei, Mircea Orbulet, Vladimir Urzică, Petruța Iugulescu, Mihaela Țepusă, Alexandra Apostu, Daniela Constantinescu, Roxana Ivanov. A felsoroltakból Mihai Marica valójában elfoglalta a visszavonuló Octavian Sovre helyét. A futsal (modern teremfoci) nemzetközi mérkőzéseire Vlad Nicolae Ciobanu, Daniel Deca, Bogdan Hanceariuc és Liviu Chita kapott 2022-re érvényes FIFA-licencet. Végül strandfociban az alábbi játékvezetők rendelkeznek FIFA-engedéllyel: Bálint Attila, Ionel Boharu Predescu és Romeo-Cătălin Preda.

Müller, a gólpasszkirály

A Bayern München labdarúgócsapata remekel az idei szezonban, és ezt a szurkolók többek között Robert Lewandowskival azonosítják. Pedig a lengyel támadó mellett legalább ekkora szerepe van a sikerekben a sokadik virágzását élő Thomas Müllernek is. A német válogatott játékos 14 gólt lőtt a naptári évben, emellett kiosztott 32 gólpasszt is. A transfermarkt.com összeállításából kiderül, ez utóbbi héttel több, mint amit az öt európai topbajnokságban bárki kiosztott volna 2021-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük