Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esélyt sem adtak Brassónak

Esélyt sem adtak Brassónak Sport

Magabiztos győzelemmel kezdte a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszát a címtartó Sepsi–SIC, miután az első fordulóban 99–63 arányban diadalmaskodott szombaton a Brassói Olimpia vendégeként, a Dumitru Popescu Colibași Sportcsarnokban. A KSE szünnapos volt a nyitókörben.

A zöld-fehér mezesek rutinos csapatkapitányuk, Annemarie Gödri-Părău nélkül vették fel a kesztyűt a Brassói Olimpiával, és már az első negyedben jelentős előnyt dolgoztak ki (16–30). A folytatásban sem lankadt a Mikes-csapat kosáréhsége, fokozatosan lehagyták ellenfelüket, és lényegében el is döntötték a mérkőzés sorsát, nagyszünetre már 24 pontos előnnyel mentek, köszönhetően az egyre nagyobb (támadó) lepattanózásbeli különbségnek (31–55).

Hirdetés
Hirdetés

A második félidőben tovább nyílt az olló, a nagy elánnal játszó Pasic, illetve Topuzovic szórták a pontokat, érvényesítve a keretek közti különbséget. Az utolsó tíz percben a fiatalok kaptak több lehetőséget, így némiképp kiegyensúlyozottabbá vált a játék, egy pont hiányzott a százas határig. Jovana Pasic volt a bajnokcsapat leghatékonyabb játékosa, 29 ponttal, 2 lepattanóval, 3 gólpasszal és 3 szerzett labdával vette ki részét a sikerből.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 1. forduló: Brassói Olimpia – Sepsi–SIC 63–99 (16–30, 15–25, 9–20, 23–24).

Brassó: Pesovic 10/6, Al Ash Hab, Filip 2, Williams 9/6, N. Zubac 12. Cserék: Voica 3, D. Zubac, Armanu 3/3, Brezan, Dumitru 2, Bealde 20/6, Pătrașcu. Vezetőedző: Dan Calancea.

Sepsi-SIC: Pašić 29/12, Orbán 8, Vučetić 16/6, Mandache 5/3, Givens 7/3. Cserék: Demeter 10, Cătinean, Mîrne-Nagy, Topuzović 18/6, Kovács, Butler 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

További eredmények az A értékcsoportból: Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Universitatea 70–43, Aradi FCC Baschet – CS Municipal Târgoviște 63–56. B csoport: Agronomia Bukarest – Rapid Bukarest 74–62, Nagyváradi Rookies – Marosvásárhelyi Sirius 51–69.

A zöld-fehér mezesek legközelebb január 15-én, szerdán 19 órától lépnek pályára, amikor is a Szatmárnémeti VSK csapatával mérik össze erejüket a Sepsi Arénában, a Román-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, majd január 18-án, szombaton 19 órától a Kolozsvári U látogat Sepsiszentgyörgyre a Nemzeti Liga középszakaszának 2. fordulójában. Mint ismeretes, a kupasorozat negyeddöntőjének első, szatmári meccsén a címvédő háromszékiek négy ponttal nyertek (67–71).

A nyitókörben szabadnapos Kézdivásárhelyi SE szintén szerdán játszik tétmeccset, ugyancsak a Román-kupa negyeddöntőjében. A kézdiek 18 órától azt a Kolozsvári U-t látják vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, amelyet az odavágón 57–54-re vertek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük