Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első hely Törökországból

Első hely Törökországból Sport

Január 10–12 között 48. alkalommal rendezték meg Törökországban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Yasar Dogu emlékére a felnőtt szabadfogású férfi és női nemzetközi versenyt, melyen ezúttal is képviseltette magát Románia.

A válogatott színeiben ezúttal két Sepsi–SIC-es sportoló képviseltette magát, a nemrégiben leigazolt Maria Cioclea (50 kg), illetve Cătălina Axente (72 kg) személyében. Mellettük Albert Saritov (97 kg), Zurab Kapraev (74 kg), Ana Andreea (53 kg), Beatrice Ferenț (53 kg) és Alexandra Anghel (68 kg) alkotta a román küldöttséget. Axente számára aranyéremmel rajtolt a 2020-as esztendő, Cioclea viszont a selejtezők alatt kikapott és így lemaradt az isztambuli dobogóról. A Román Birkózó-szövetség közösségi oldala alapján a SIC-es sportolón kívül a nőknél Anghel és Andreea harmadik, míg a férfiak közt Saritov első lett.

Ha már birkózás, meg kell említenünk, hogy január 2–8. között Mátéfi Árpád és Barabás György irányítása alatt Kovásznán edzőtáboroztak a Sepsi–SIC birkózói. Az egyhetes felkészülésen Mădălina Linguraru, Maria Cioclea, Incze Kriszta, Adina Popescu, Cătălina Axente, Orbán Norbert és Nichifor Levente volt jelen. A háromszéki összetartást követően a sepsiszentgyörgyi sportolók a válogatott izvorani-i edzőtáborában is részt vettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük