Esélyt sem adott ellenfelének a Sepsi–SIC

Esélyt sem adott ellenfelének a Sepsi–SIC Sport

Zsinórbeli negyedik győzelmét aratta tegnap délután a Sepsi–SIC a Dâmbovița megyei sportcsarnokban, ahol sikeresen bepótolta a 11. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzését Târgoviște ellenében. A címvédő zöld-fehérek magabiztosan gyűjtötték be a két pontot, és újra a rangsor élére álltak a női kosárlabda Nemzeti Ligában.

A két örök rivális a Piros csoport 11. fordulójából elnapolt mérkőzésen csapott össze – 2012 óta – a 28. alkalommal, a sepsiszentgyörgyiek pedig esélyeshez méltón begyűjtötték a 19. győzelmüket a dâmbovițaiakkal szemben.

A Sepsi–SIC Topuzovic és Solopova pontjaival indította a mérkőzést, amire a zöld-fehérek két korábbi játékosa, Kilin Tünde és Stoenescu válaszolt, majd felváltva ment az adok-kapok. 15-nél még egyenlő volt az állás, majd Higgins büntetőből állította be az első negyed eredményét (15–17).

A második etapban gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét a sepsiszentgyörgyi együttes, amely jól kapta el a hajrát, egy 12–0-s futással lehagyta ellenfelét, és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Stoenescuék csak loholtak a címvédő nyomában, de nem tudták lényegében szorossá tenni a mérkőzést, félidőben már 14 ponttal vezetett a Sepsi–SIC (23–37).

Szünet után Solopova és Sipos tripláival, illetve Higgins kosarával már 23-al vezetett a SIC, a hazaiak büntetődobásokkal tartották meccsben magukat. Kilin állhatatosságának köszönhetően a házigazdák a negyed végére húsz alá csökkentették hátrányukat (39–54).

A záró szakaszban két percig nem találtak utat a gyűrűbe a csapatok, Slamova törte meg a kosárcsendet, majd Solopova és Gödri-Părău büntetőpontjaival visszaállt a közte húsz, és ez a különbség egyre nőtt. Végül 29 pontos sikert ért el a Sepsi–SIC, és az idényben negyedszer is leiskolázta Târgoviștét. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 15 pontig jutó csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău volt, míg a másik oldalon Kilin Tünde 14 egységet szórt. Topuzovic dupla-duplázott, 12 pontja mellé 10 lepattanót is begyűjtött.

Végeredmény: Târgoviște – Sepsi–SIC 49–78 (15–17, 8–20, 16–17, 10–24). Târgoviște: Kilin 14/6, Stoenescu 9/6, Poole, Irimia 1, Vaida 7 (cserék: Chivu 4, Neagu, Ghiță 2, Toma, Coker 8, Tănase, Popescu 4. Sepsi–SIC: Gödri-Părău 15, Kovács 5/3, Higgins 12, Solopova 11/3, Topuzovic 12/3 (cserék: Sipos 3/3, Nagy, Demeter 4, Slamova 8, Whitted 8.

A címvédő legközelebb március 16-án, szombaton 18 órától a Brassói Olimpia vendégeként játszik a D. P. Colibași Sportcsarnokban a Piros csoport 13. körében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 13., 16:39
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Penzpazarlas felsofokon, ki a francot erdekel ez a kosarlabda a varosnak egy kis reszet kiveve? Mert orszagosan meg se emlitik, nem beszelve a hatarokon tul. De mi jok vagyunk aztan a mindenit. A Sepsi Osk ket ev alatt szazszor annyi hirnevet hozott a varosnak, mint ez a mestersegesen fenntartott leggomb.

 • User
  Dátum: 2019. március 14., 17:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kinek a pap, s kinek a papné. Nekem a kosárlabda tetszik. A fociszurkolóknak is azt kívánom, hogy az OSK legyen országos első éveken keresztül, nyerjék meg a Román Kupát, s jusson ki a csapat nemzetközi porondra.